Belföld

„A baloldal a válságot megszorításokkal kezeli, míg a Fidesz-KDNP ilyenkor is segíti az embereket”

A baloldal a válságot adóemeléssel és megszorításokkal kezeli, de a Fidesz-KDNP a válságban is segíti az embereket - mondta a KDNP frakciószóvivője csütörtöki, a 2022-es költségvetés munkahelyteremtési fejezetéről szóló videonyilatkozatában.

„A baloldal a válságot megszorításokkal kezeli, míg a Fidesz-KDNP ilyenkor is segíti az embereket”
A Gyurcsány vezette baloldal egyszer már tönkretette az országot
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Nacsa Lőrinc úgy fogalmazott: „a baloldal egyszer már tönkretette az országot”. „Amikor hatalmon voltak ugyanis, nem munkahelyvédelemmel, támogatásokkal és adócsökkentésekkel kezelték a válságot, hanem további terheket róttak az emberek és a vállalkozások vállára: emelték az adókat, csökkentették a táppénzt, megszorítást megszorításra halmoztak, ezzel megduplázták a munkanélküliséget, és százezreket ítéltek megalázó segélyre” - mondta.

Hozzátette: a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal „azóta sem változott”, a koronavírus-járvány okozta gazdasági válságot is „megszorításokkal, adóemelésekkel kezelték volna most is”. „Ha rajtuk múlott volna, sokaknak se munka, se álláskeresési támogatás nem jutott volna” - jegyezte meg. Nacsa Lőrinc hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP a válságban is segíti az embereket.

„A munkahelyvédelmi intézkedéseknek köszönhetően a foglalkoztatottak száma ismét meghaladja a 4,5 millió főt. A jövő évtől szja-mentességet kapnak a 25 év alatti fiatalok, csökkennek a munkáltatói terhek és több jut munkahelyteremtésre és beruházásra is” - sorolta.

Hozzátette: a 2022-es költségvetés azt célt szolgálja, hogy a járvány után több munkahely legyen, mint azt megelőzően.

Kapcsolódó írásaink