Belföld

Hazugságspirálban a főpolgármester

Karácsony a nyelvtudás hiányát hiperpasszivitással, doktori fokozatának megjelenítését idegenkezűséggel mentegeti

Napok óta magyarázkodik Karácsony Gergely, de a hazugságspirálban egyre mélyebbre süllyed. Lassan írástudása is megkérdőjeleződik, hiszen még az önéletrajzát is más írja helyette.

Az ATV-ben éppen azzal mentegetőzött a miniszterelnöki ambíciókat tápláló főpolgármester, Karácsony Gergely, hogy doktori fokozatát azért nem tudta megszerezni, mert a politikusi pálya hirtelen vonzóbbá vált számára, és a kettő együtt nem megy. Életrajzába pedig csak egy túlbuzgó aktivista írta be a tudományos eredményét.

Azt is megtudhattuk Karácsonytól, hogy ambícióit a felé áradó bizalom és a hatalmassá dagadt önbizalom táplálja, hiszen ennek köszönhetően kapott 2004-ben adjunktusi szerződést a Corvinus Egyetemen, ahonnan szerinte azért távozott 2012-ben, mert a politikusi munkájával már nem tudta egyeztetni az oktatói tevékenységet.

Igazán kár, hogy az egyetem rektora, Lánczi András egészen mást mondott minderről: „Úgy távozott az egyetemről, mint aki képtelen az elvárt teljesítményeket elérni” – írta a rektor. Amikor Lánczi közölte vele, hogy meg kell szüntetnie az egyetemi állását, a rektor visszaemlékezése szerint Karácsony még tett egy kétségbeesett kísérletet, és azt mondta, hogy már nem sok munka van a dolgozatából, ezért felajánlotta neki, hogy menjen fizetés nélküli szabadságra, és nyújtsa be a doktoriját. Mivel két év után sem készült el a doktori, így megszűnt a munkaviszonya.

Karácsony a nyelvtudása miatt is szabadkozásra kényszerült, ezért gyorsan vállalta, hogy megválasztása után angolul tart majd nemzetközi sajtótájékoztatót. „Vadul nem kell tanulnom, de próbálom majd kicsit felfrissíteni, nekem egy ilyen hiperpasszív angoltudásom van, most egy kicsit aktivizálom” – fogalmazott a főpolgármester az ATV-ben, habár két éve már felsült egy nemzetközi sajtótájékoztatóval.

Akkor párttársa fordított neki. Arról sem beszélt, hogy hiperpasszív nyelvtudásának csiszolására mikor lesz alkalma az újabb kampányok idején, amikor nem mellesleg a főpolgármesteri teendőket is el kellene látnia.

Karácsony nyelvtudásának hiányát és nemlétező doktori fokozatát mentegető balliberális sajtó koráb­ban nem volt ilyen megengedő, emlékezhetünk, hogyan vetette rá magát a „független” újságírók hada Schmitt Pálra a plágium ügye kapcsán, miként a volt NAV-elnököt, Vida Ildikót sem kímélték, amikor kiderült, hogy nem beszél idegen­ nyelven.

Kapcsolódó írásaink

A főpolgármester hamis kártyái

ĀAz önéletrajzában doktori címet hazudó, kormányfőjelöltségre pályázó Karácsony Gergely elintézné annyival a botrányát, hogy politikusnak szegődött, és befejezte a tanulmányait