Belföld

Karácsonyék folytatják az aknamunkát

A főpolgármester belengette a zsarolózászlót, lefújná az atlétikai világbajnokságot, ha nem az ellenzék elképzelései érvényesülnek

Gyurcsány Ferenc kormányfőjelölt-aspiránsa, Karácsony Gergely tegnap belengette: kész lefújni az atlétikai világbajnokságot, ha a kormány nem úgy valósítja meg a Diákváros és a kínai Fudan Egyetem építéséről szóló állami projektet, ahogy azt korábban lefektették.

Karácsonyék folytatják az aknamunkát
Karácsony Gergely
Fotó: MH

A főpolgármester szerint eredménytelenek és hosszúak voltak a tárgyalások – holott korábban épp arra panaszkodott, hogy nem hívják meg az egyeztetésekre. Baranyi Krisztina, Ferencváros balliberális polgármestere bejelentette: júniusban fővárosi konzultációt indítanak a felsőoktatási intézmény campusának megépítéséről.

A kérdőívben olyan félrevezető kérdések fognak szerepelni, mint „Akarja-e Budapest népe, hogy a diákváros helyett kínai egyetem épüljön?”, hiszen – mint azt a projektilletékesek kifejtették – a két beruházás nem zárja ki egymást. A politikai akció megszervezésében részt fog venni az az aHang nevű platform is, amely az előválasztási Gyurcsány-show-ban is segédkezik.

Kapcsolódó írásaink

A főpolgármester hamis kártyái

ĀAz önéletrajzában doktori címet hazudó, kormányfőjelöltségre pályázó Karácsony Gergely elintézné annyival a botrányát, hogy politikusnak szegődött, és befejezte a tanulmányait