Belföld

Az Idősek Tanácsának tagjai oltásra biztatnak mindenkit

Az Idősek Tanácsának tagjai oltásra biztatnak mindenkit, különösen azt a 300 ezer 65 év feletti embert, aki még nem regisztrált a védőoltásra - mondta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, a testület alelnöke és Müller Cecília országos tisztifőorvos a tanács keddi budapesti ülése után a közmédiának.

Az Idősek Tanácsának tagjai oltásra biztatnak mindenkit
Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Novák Katalin hangsúlyozta, az idősek azzal tehetik a legtöbbet saját egészségükért, életükért és családjukért, ha regisztrálnak és beoltatják magukat. Hozzátette: Magyarország nemzetközi összehasonlításban élen jár az átoltottságban, és Európában egyedülálló módon hatféle vakcina közül lehet választani.

Az ülés másik témája tájékoztatása szerint a nyugdíjkorrekció volt, amelyet a kormány idén előrehozott, így azt ősz helyett június elejétől fizetik ki. A tervezett és a tényleges infláció közötti 0,6 százalékos különbözet kifizetése 2,5 millió nyugdíjast, illetve nyugdíjszerű ellátásra jogosultat érint, és összességében 26 milliárd forintot jelent - ismertette Novák Katalin.

Müller Cecília azt mondta, az ülésen arról számolt be, hogy „minden járványügyi adat kedvező” és ez alapvetően azoknak köszönhető, akik beoltatták magukat.
 

Kapcsolódó írásaink