Belföld

„Nincs morális gát az egyesített baloldalon”

Vejkey Imre: Biztonságot, gyarapodó polgárokat és erősödő nemzetet akarunk a keresztény értékek megmentésével

Az utóbbi időben feltűnően megszaporodtak a keresztény értékeket és hitet gyalázó kijelentések és a jelképeket rongáló akciók, amelyek Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője szerint összefüggésbe hozhatók a baloldali politikusok és megmondóemberek verbális kereszténygyalázásával.

„Nincs morális gát az egyesített baloldalon”
Ki kell állnunk az emberek elemi jogainak tiszteletéért – szögezte lea KDNP országgyűlési képviselője
Fotó: MH

– Rendszeresen fellép a kereszténységet ért provokációk ellen. Mostanában javult a helyzet?

– Nemhogy nem javult, de tény, hogy az utóbbi időben egyre gyakoribbak lettek a vandál, nyílt támadások az ezeréves magyar kereszténységünkkel szemben. Ilyen volt a Népszava Jézus Krisztust gyalázó karikatúrája, a főváros XVIII. kerületében a Szent József-kápolna harangjának a megrongálása, a gödöllői görögkatolikus templom felgyújtása. Tény az is, hogy nemcsak egyre gyakoribbak ezek az agressziók, hanem legújabban már a verbalitást túllépve fizikai erőszakba is torkolltak. Mindez azt jelenti, hogy a szellemi keresztényüldözést a tettleges keresztényüldözés váltotta fel.

– Ezeket egyedi eseteknek tartja, vagy esetleg összefüggésben állhatnak a balliberális politikusok nyilatkozataival?

– Látni kell, hogy van összefüggés a baloldali politikusok és megmondóemberek verbális kereszténygyalázása és az előbb említett, fizikai erőszakba torkolló esetek között. Nincs más út, mint a végsőkig kiállni az igazság mellett, és összefogni minden jószándékú, bármilyen felekezethez tartozó embertársunkkal.

Vissza kell utasítanunk minden erőszakos fellépést. Figyelemmel a megtörtént esetekre, azt tudom mondani, hogy mindez nemcsak agresszió és provokáció, hanem magának a gyűlöletnek is a kifejeződése a keresztény közösségünkkel szemben. Az agresszorok azt hiszik, hogy szét tudják taposni hitünket, és meg tudnak félemlíteni bennünket, de tévednek, mert bármilyen frontális támadást is indítanak a keresztény közösségünkkel szemben, mi kitartunk hitünk mellett.

– Az MSZP-társelnök, Kunhalmi Ágnes egy interjúban úgy állította be, mintha a kormány a költségvetésből többet költene az egyházakra, mint az egészségügyre vagy az oktatásra. Meglepi az ilyen vélemény?

– Ez az emberek megtévesztése, mert abban bíznak az ellenfeleink, hogy emiatt fognap rájuk szavazni a honpolgárok. Meggyőződésem, hogy ennél sokkal bölcsebbek a választópolgárok.

– Elképzelhetőnek tartja, hogy megismétlődik a 2002-es kampány, amikor a baloldal jegyzetelni küldte aktivistáit a templomokba?

– Bármi megtörténhet, nincs morális gát az egyesített baloldalon, emiatt nem tartom kizártnak, de fel kell lépnünk az ilyen aljas megnyilvánulásokkal szemben. Ki kell állnunk az emberek elemi jogainak a tiszteletéért, azért, hogy hite és vallásos meggyőződése miatt senki ne legyen másodrangú állampolgár. Az egyesített baloldal nem mást akar, mint lerombolni a társadalom hagyományos keresztény erkölcsi felfogását, démonizálni a keresztény világot, és felépíteni a maguk által humánusnak mondott új világot, amely felhagy mindazzal, amit mi értéknek tekintünk. Ezzel szemben kell határozottan megvédenünk értékeinket.

– A vallásos embereket mennyire befolyásolhatják a baloldali pártok?

– Az egyesített baloldali erők a nemzeti és keresztény értéket képviselő Fidesz-KDNP politikáját fel akarják számolni, ez a következő országgyűlési választás tétje. Nem lehetünk naívak, látnunk kell, hogy a választási kampány a jól hangzó, de megvalósíthatatlan ígéretek halmazáról szól, és nem a realitásokról.

Ténylegesen arról van szó, hogy az egyesített baloldal a migrációt segíti elő, a gender elmélet és az LMBTQ-szervezetek támogatásával a hagyományos család férfi és női értékrendjét akarja felszámolni hazánkban úgy, hogy közben feladná a magyar szuverenitást az európai egyesült államok égisze alatt. Ezzel szemben mi biztonságot, gyarapodó polgárokat és erősödő nemzetet akarunk Európa keresztény értékei­nek a megmentésével.

Kapcsolódó írásaink