Belföld

KDNP: Ferencváros polgármestere tüntesse el a közterületről a szivárványszínű szobrot!

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) felszólította Baranyi Krisztinát, Ferencváros polgármesterét, hogy tüntesse el a csütörtökön felállított, az amerikai Black Lives Matter (BLM) mozgalomról megemlékező szivárványszínű szobrot.

KDNP: Ferencváros polgármestere tüntesse el a közterületről a szivárványszínű szobrot!
A BLM mozgalomról megemlékező szivárványszínű szobor Ferencvárosban
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A párt csütörtöki - Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője által jegyzett - közleményében úgy fogalmaztak: „nem jópofa vicc, hanem a sötét oldal újabb, agresszív támadása a megfeszített Krisztus gender logóval való gyalázása, éppen Nagycsütörtökön. Ezt minden keresztény ember nevében visszautasítjuk!”.

A közleményben felszólították Ferencváros polgármesterét, tüntesse el a szobrot a közterületről, és az „agresszorokat, hogy fejezzék be a szellemi és a tettleges keresztényüldözést”.

A KDNP úgy értékelt: a világnak vissza kell térnie a devianciából a normalitásba. Ehhez pedig ki kell állni „hitünk, értékeink és véleményünk” mellett minden olyan kérdésben, amelyben a „politikailag korrekt” viselkedés jegyében a nyugati politikusok inkább elnémultak - emelték ki.

A párt szerint az ateisták le akarják rombolni a társadalom hagyományos keresztény erkölcsi felfogását. „Céljuk, hogy démonizálják a keresztény világot, és felépítsék a maguk által humánusnak vélt istentelen új világot, mely felhagy mindazzal, amit mi értéknek tekintünk. A tolerancia imitált fegyverével szakítanak a hagyományos keresztény erkölcsiséggel és megkérdőjeleznek minden hatalmi struktúrát. Relativizálnak mindent, emiatt az embereknek már nincs erkölcsi fogódzójuk” - fejtették ki, hozzátéve: ez ellen kell fellépni most, a nagyhéten is.

Ebben a közegben kell emlékeztetni az embereket a jó és rossz közötti különbségre - jelezték. „Álljunk hát ki értékeink mellett, adjunk hangot véleményünknek!” - zárta közleményét a KDNP.

Kapcsolódó írásaink