Belföld

Növelné a magyar felsőoktatás versenyképességét a Fudan campusa

Növelné a magyar felsőoktatás versenyképességét a kínai Fudan Egyetem magyarországi campusa - közölte a Századvég oktatáspolitikai üzletágának igazgatóhelyettese csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Növelné a magyar felsőoktatás versenyképességét a Fudan campusa
A Fudan Egyetem Kína harmadik legnagyobb egyeteme, egy 2021-es brit, 1453 felsőoktatási intézményt vizsgáló nemzetközi rangsorban pedig a 34. helyen áll
Fotó: MH

Horváth Orsolya elmondta: a Fudan Egyetem Kína harmadik legnagyobb egyeteme, egy 2021-es brit, 1453 felsőoktatási intézményt vizsgáló nemzetközi rangsorban pedig a 34. helyen áll.

Az egyetem hatvan professzort adott a 15 legjobb brit és amerikai egyetemeknek, különböző szakfolyóiratokkal rendelkezik, több mint tíz diszciplína területén nyújt képzéseket, mintegy 300 kutatóközpontja és 33 ezer hallgatója van - sorolta.

A Fudan csaknem 200 tengerentúli egyetemmel ápol kapcsolatokat, ezek közül 130 egyetemen csereprogramra van lehetőség, amely a hallgatóknak és az oktatóknak is mobilitási lehetőséget nyújt - közölte Horváth Orsolya.

Hozzátette: az egyetemnek kiemelten jó kapcsolata van a helyi vállalkozásokkal is, így ha tudományos eredmény születik, gyorsan termék lesz belőle.

Az igazgatóhelyettes szerint a Fudan Egyetem a magyar felsőoktatás nemzetköziesedésében vállalhat nagy szerepet, a hallgatók pedig olyan piacképes, gyakorlati tudást és diplomát szerezhetnek, amely óriási előnyt jelent majd a munkavállaláskor.

A hallgatók olyan csereprogramokban vehetnek részt, amelyek a kiválóság megosztására fókuszálnak, ezzel erősítve a hallgatók és oktatók versenyét, így Magyarország regionális tudásközponttá válhat - jelentette ki Horváth Orsolya.

Kapcsolódó írásaink