Belföld

Hallgat a főpolgármester és holdudvara Hadházy ízléstelen hitleres hasonlatáról

Baloldali kettős mérce

„Már tudjuk, milyen az, amikor Karácsony Gergely spontán viccel… És azt is tudjuk, milyen, amikor könnyes szemmel a számára oly kedves baloldali médiumoknak beszél a szerinte egyre durvább politikai közbeszéd miatt” – írta Fidesz fővárosi szervezete közösségi oldalán.

Emlékeztettek arra, hogy tavaly a főpolgármester, illetve a teljes baloldali holdudvar felháborodott, amikor Karácsony Gergelyt a lebombázott Lánchíd fényképével ábrázolták. „Ámde amikor a baloldal egyik ismert politikusa, a lyukas zoknijáról elhíresült Hadházy Ákos a napokban Facebook-oldalán Hitlerhez és katonáihoz hasonlította a miniszterelnököt és a kormány két miniszterét, Karácsony Gergely nem akadt ki, szóvá sem tette ezt a durva hasonlatot” – mutatott rá a kettős mércére a Fidesz.

„Hogy van ez? Van, akinek lehet ugyanazt, amit másnak nem? Demokrácia sunyi, álságos módon? Hitler a 20. század egyik legaljasabb tömeggyilkos diktatúráját vezette, így Magyarország demokratikusan, harmadjára is kétharmaddal megválasztott miniszterelnökét hozzá hasonlítani finoman szólva is hitványságra vall” – állapították meg. Felszólítják a főpolgármestert és a magát demokratikusnak és európainak aposztrofáló baloldali holdudvarát, hogy határolódjon el Hadházy Ákostól.

Hozzáfűzték, Karácsony Gergely mellett többek között V. Naszály Mártára, Magyar Györgyre, Fiala Jánosra, Hiller Istvánra és Molnár Zsoltra gondolnak, ugyanis egy éve ők voltak azok, akik azután is „hangosan kiabáltak és krokodilkönnyeket hullattak”, hogy a budapesti Fidesz belátta tévedését, bocsánatot kért, és azonnal levette közösségi oldaláról a lebombázott lánchidas Karácsony Gergely-képet. Hadházy oldalán azonban egy hete kint van az elfogadhatatlan mém.

Kapcsolódó írásaink