Belföld

Több mint tizenötezer diák vizsgázott pénteken német nyelvből

Lezárult az első érettségi hét

A német nyelv írásbelivel zárult tegnap az idei érettségi vizsgák első hete. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint német nyelvből középszinten 12 664, emelt szinten 3043 vizsgázó adott számot a tudásáról.

Az élő idegen nyelvi írásbeli érettségi vizsgák szerkezete minden esetben azonos. Középszinten 180 percük van a diákoknak. Az olvasott szöveg értésére 60, a nyelvhelyességre 30 perc áll rendelkezésre. A hallott szöveg értésére vonatkozó feladatlap megoldására 30 perc, majd 60 perc az íráskészséget vizsgáló feladatsorra. Az emelt szintű írásbeli teljes időtartama 240 perc. Az érettségi dolgozatokat központilag kidolgozott útmutatók alapján javítják és értékelik.

Az érettségi vizsgák jövő héten hétfőn a nemzetiségi nyelv és irodalom vizsgákkal folytatódnak, kedden kémiából és földrajzból érettségiznek a diákok, szerdán az ágazati szakmai vizsgatárgyak, csütörtökön a biológia és társadalomismeret, pénteken az informatika, az ének-zene és a belügyi-rendészeti ismeretek következnek. Május 17-től kerülnek sorra a nyelvi vizsgák, valamint többek között a fizika, filozófia, vizuális kultúra tárgyak.

Kapcsolódó írásaink