Belföld

A jövő évi költségvetés nagy figyelmet szentel az időseknek

A jövő évi költségvetés vitathatatlanul nagy figyelmet szentel az időseknek, hiszen jövőre 225 milliárd forinttal több jut majd nyugdíjkifizetésekre, mint az idén - jelentette ki legfrissebb videónyilatkozatában Horváth László Fidesz-szóvivő.

A jövő évi költségvetés nagy figyelmet szentel az időseknek
A nyugdíjasokra gondol a kormány
Fotó: MH

Folytatjuk a baloldal által elvett 13. havi nyugdíj visszaépítését, ehhez 160 milliárd forint áll majd rendelkezésre, és a várhatóan 3 százalékos nyugdíjemelés mellett, ha a gazdasági növekedés nagyobb lesz a tervezettnél, a nyugdíjasok ismét számíthatnak nyugdíjprémiumra - sorolta Horváth László, hozzátéve, hogy erre a célra a kormány 68.5 milliárd forintot különít el.

„Azt azonban most sem szabad elfelejtenünk, hogy annak idején a baloldali válságkezelés legnagyobb vesztesei a nyugdíjasok voltak. Tőlük vett el a baloldal egyhavi nyugdíjat, az ő nyugdíjukat hagyta elértéktelenedni, számukra volt a legnagyobb csapás, hogy a gáz árát a háromszorosára emelték, hogy a duplájára nőtt az áram ára és az élelmiszeráfa, hogy rajtuk akarták behajtani a tervezett nyugdíjadót, s hogy a nyugdíjasok számára is fizetőssé tették volna a háziorvosi és kórházi ellátást a vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetésével” - mutatott rá a szóvivő, kiemelve, hogy a konzervatív kormány tiszteli az időseket és tudja, hogy a járványt csak úgy lehet legyőzni, ha a legidősebbeket nem hagyják magukra. „Ezt a célt tűztük ki magunk elé és ezt a célt szolgálja a jövő évi költségvetés” - mondta Horváth.

Kapcsolódó írásaink