Belföld

Kiemelt helyen a családok védelme és támogatása

Soha nem fordított még kormány ekkora összeget családtámogatásokra, mint amennyi a 2022-es büdzsé tervezetében szerepel, miközben a baloldal mindig csak elvett a családoktól - mondta a KDNP frakciószóvivője csütörtökön videonyilatkozatában.

Kiemelt helyen a családok védelme és támogatása
A bukott miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc
Fotó: MH

Nacsa Lőrinc hangsúlyozta: az Országgyűlés előtt fekvő jövő évi költségvetés tervezetében is kiemelt helyet kap a családok támogatása és védelme. Jövőre az ideinél is 483 milliárddal több jut a családoknak, ami azt jelenti, hogy összesen 2778 milliárd forint áll majd rendelkezésre a családok védelme érdekében.

Ez csaknem háromszor akkora összeg, mint az utolsó, 2010-es baloldali költségvetésben volt. Ezzel szemben, amikor a baloldal hatalmon volt, mindig csak elvettek a családoktól - mondta.

Emlékeztetett, a baloldal megszüntette az első Orbán-kormány által bevezetett otthonteremtési támogatásokat, a családi adókedvezményt és csökkentette a gyes és a gyed időtartamát. Meg akarták adóztatni a családi pótlékot és az anyasági támogatást, „az egekbe emelték a rezsit és az adókat” - fűzte hozzá.

„Gyurcsányék a nehéz időkben, a válság idején is csak elvettek a családoktól, mert családellenes politikát folytattak” - fogalmazott a kormánypártok véleményét összegezve Nacsa Lőrinc, hozzátéve: ráadásul az elmúlt években sem voltak hajlandóak megszavazni a gyermekeseknek szóló támogatásokat.

A Fidesz-KDNP azonban más utat választott, a koronavírus-járvány okozta válságból „úgy lábalhatunk ki minél gyorsabban”, ha továbbra is a családok mellett állnak és támogatják őket. Ebben segít a jövő évi költségvetés is - mondta a politikus.

Kapcsolódó írásaink

Gulyás: Néhány nap alatt bárkit be tudunk oltani

ĀA 16-18 éveseket arra kérik, hogy péntek éjfélig regisztráljanak az oltásra, mert csak érvényes regisztrációval tudnak majd időpontot foglalni a jövő héten -  Sajnáljuk, hogy a baloldal bizalmatlanságot kelt - Gyurcsány az ellenzék miniszterelnök-jelöltje