Belföld

Önkormányzati ingatlaneladások fedezhetik a politikai kampányt

László Imre újbudai polgármester nem sajnálja a pénzt a baloldali holdudvar tagjaitól

A DK-s László Imre vezette újbudai baloldali önkormányzat sorra hozza a megkérdőjelezhető döntéseket. Korábban többek közt dolgozóik megsarcolásával kerültek rivaldafénybe, a közelmúltban pedig hatalmas ingatlaneladásokba fogtak.

Egyre világosabb, hogy a baloldalon már elindult a felkészülés a 2022-es országgyűlési választásokra. „Azt már korábban is tapasztaltuk, hogy az ellenzék csak a politikai előnyök halmozásával van elfoglalva, még a járvány legnehezebb óráiban is saját pecsenyéjüket sütögették a védekezés segítése helyett, most azonban teljes gőzre kapcsoltak Újbuda baloldali vezetői” – jelentette ki Szabó László, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője.

A járvány okozta rendkívüli helyzetre hivatkozva, hamis híresztelések mögé bújva először saját dolgozóik juttatásait csökkentették, nemrég pedig arról értesültünk, hogy hihetetlen mértékű ingatlaneladásba fog az önkormányzat – tette hozzá.

Rendkívül aggasztónak tartja Szabó László azt is , hogy Újbuda vagyonát valódi indokolás, magyarázat nélkül kiárusítja a DK-s László Imre irányította városvezetés. Sajnos ez nem egyedüli jelenség az országban – osztotta meg aggodalmait a Magyar Hírlappal Szabó László. „Felmerül a kérdés, hogy a baloldal »felügyelete« alatt álló önkormányzatok esetleg már saját pártjaik országos kampányához tartalékolnak?

Sorra érkeznek hozzánk a kétségbeesett állampolgári megkeresések, de látni lehet már helyi kezdeményezéseket is, egy-egy pályázatra meghirdetett ingatlan, terület megmentése kapcsán. Minden ilyen ingatlaneladást követő fejlesztés esetében mérlegre kellene tenni, hogy az adott beruházások mennyire komfortosak az ott élőknek. De a jelenlegi baloldali vezetésnek most csak a profit számít. Túladni mihamarabb mindenen, amin csak lehet, hogy aztán ezt a pénzt is kifizethessék Czeglédy Csabának, Komáromi Zoltánnak, Dési Jánosnak vagy a láthatatlan feladatokat végző átláthatósági megbízottnak, Nagy Zoltánnak. Mi, a Fidesz-KDNP helyi képviselői és Simicskó István, a kerület országgyűlési képviselője is minden lehetséges fórumon igyekszünk megakadályozni Újbuda értékeinek elherdálását” – fogalmazott a képviselő.

A kormánypárti politikus szerint a baloldal még itt sem áll meg a politikai ámokfutásában. Ennek kapcsán elmondta, hogy László Imre már a látszatra sem ad a lakosság tájékoztatása során. „Egy hivatalos megállapodás szerint az önkormányzati tévé a jövőben rendszeresen átveszi a Partizán csatorna műsorait, amelynek vezetője a közismert baloldali aktivista, Gulyás Márton.

Elég rákeresnünk a videókínálatra, látható, mennyire »elfogulatlan« tartalmakkal talál­kozhatunk. Megkerestük az üzemeltető Média 11 Kft. vezetőjét, Molnár Krisztinát. Az érthetetlen választás indokaként megküldött válaszból az alábbi mondatot emelném ki: »színvonalas, fontos, érdekes, közönségbarát, pótolja a fájóan hiányzó közszolgálati tartalmakat«” – emelte ki a fideszes képviselő a levélből.

Molnár Krisztina ügyvezető továbbá hangsúlyozta, „kizárólag politikamentes, közérdekű tartalmakat” osztanak majd meg. „Mindez alapjaiban mond ellent a csatorna működésének, hiszen mindenki számára nyilvánvaló baloldali politikai kommunikáció folyik az oldalon. Látható tehát, hogy az önkormányzat nyíltan népszerűsít egy politikailag elfogult csatornát, és valós, a helyiek érdekeit szolgáló, elfogulatlan hírek helyett politikai kampányeszköznek használja a kerületi televíziót” – hangsúlyozta Szabó László.

Kapcsolódó írásaink