Belföld

Karácsony Gergely nem kíváncsi az autósok véleményére

A főváros hivatalos oldalán megjelent szavazás szerint a nyári hétvégéken lezárnák az Andrássy utat és a Koós Károly sétányt az autós forgalom elől, a szavazás egyelőre folyamatban van, de a Városháza szerint a végén a lezáráspártiak nyernek majd - mutat rá a fővárosi Fidesz legfrissebb Facebook-bejegyzésében, hozzátéve: egy újabb bizonyítéka ez annak, hogy nincs valódi igényfelmérés és ha Karácsony Gergelyen múlna, akkor egész Budapestről kitiltaná az autókat.

Karácsony Gergely nem kíváncsi az autósok véleményére
Karácsony Gergely nem kíváncsi az autósok véleményére
Fotó: MH/Purger Tamás

Számunkra nem világos, miért akarja a főpolgármester mindenképpen megbénítani Budapest autósforgalmát - emeli ki a Fidesz, hozzátéve: ha az Andrássy út kétszer két sávját lezárják minden hétvégén az autósok elől, az hatalmas káoszt és végtelen dugókat okoz nemcsak a környező utcákban.

A Fidesz emellett azt is firtatja, hogy készült-e hatástanulmány a lezárással kapcsolatban, gondolt-e valaki a környező utcákban és a kerülő útvonalakon élőkre, készült-e átlátható felmérés a lezárásról, vagy csak a Városháza által kezelt oldalon lévő szavazás eredményeire hivatkoznak majd?

A Fidesz szerint egyáltalán nem biztos, hogy ez lenne a legnagyobb segítség azoknak, akik a nyári hétvégéket a fővárosban töltik.

"Belegondolt egyébként valaki, hogy az Andrássy út és a Koós Károly sétány tervezett lezárásával egyidőben lesz lezárva az alsó rakpart, újítják fel a Lánchidat, a belvárosi szakaszon pedig nem közlekedik a 3-as metró? Láttunk már hasonló, hirtelen felindulásból megvalósult ötletet Karácsony Gergelytől, és abból is mi lett? Pedig akkor csak egy sávot vett el az autósok elől a Nagykörúton... És legyünk őszinték, az finoman szólva sem volt egy jól sikerült projekt!" _ emlékeztet a kellemetlen tapasztalatra a Fidesz.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink