Belföld

Rákosi-korszakot idéző ömlengés Gyurcsánynénak

Levelet írt Vágó István, a DK elnökségi tagja saját főnöke feleségének. Az ötvenes éveket idéző stílus önmagában abszurd, de az meg különösen, hogy olyan posztra kéri fel Gyurcsány Ferencnét, ami a valóságban nincs. Természetesen köztudott, hogy Karácsony Gergely lesz a baloldali jelölt 2022-ben. Feltehetően Vágó István is tudja, de még jól jöhet a hűségeskü. Kálmán Olga, a DK másik bukott televíziósa, nem akart lemaradni Vágó mögött, és azonnal ő is írt egy rajongói levelet Gyurcsánynénak, „vállalja el” a jelöltséget - írja az Origo.

Rákosi-korszakot idéző ömlengés Gyurcsánynénak
Gyurcsány Ferenc és Vágó István
Fotó: Origo

„Mivel már voltak kalandjaim a médiában, valamivel bővebben jellemezném Klára nyilvános szerepléseit.
Ritka az olyan megszólaló, aki felkészülten, precízen fogalmazva, nyomdakészen tudja elmondani, amit fontosnak tart – ő ilyen. És mindezt általában mosolyogva, könnyedén, érthetően. Nagyobb beszédeket is fejből mond el (a férjétől tanulta - vagy a férje tőle?), ezért azok sokkal hatásosabbak, mint a papírból nyökögőkéi. „Szereti a kamera” – ezt a szakmában így mondják...

Ezek Vágó István sorai, egy nyilvános levélből idézve, amit a facebook-on a világ elé tárt. A magát tévés korszakában kvízprofesszornak hívató Vágó István nyilvánvalóan hálás Gyurcsánynak, hiszen médiabukása után a DK vette a szárnyai alá. A háláját azonban meglehetősen sajátosan (és sajátos ízléssel) fejezi ki.

Egy nappal Vágó István posztja után, vasárnap a DK közösségi oldalán Kálmán Olga már azt írta, hogy "lesz miniszterelnök-jelöltünk, lesz kire szavaznia a DK-soknak". Ennek azért van jelentősége, mert korábban Gyurcsány Ferenc pártelnök azt nyilatkozta, hogy amennyiben pártja indít valakit az előválasztáson, az a felesége lesz.  

Gyurcsányné a maszk nélküli (életveszélyes) turnéja miatt a választók jelentős részénél nevetségessé tette magát, és széles körben felháborodást okozott. mint ismert, márciusi kampánykörútján az előírásokat figyelmen kívül hagyva népszerűsítette magát, ami kifejezetten veszélyes volt a járvány tetőzésekor. A kampányát nem tudta befejezni, mert időközben elkapta a fertőzést: kétoldali tüdőgyulladással több hétig ágyban feküdt.  Bármennyire is tagadta, felmerült, hogy másokat is megfertőzött. 

MSZP-közeli információk szerint tény, hogy Karácsony Gergely lesz a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Gyurcsányné (megjátszott) hezitálása pusztán csak azt jelenti, hogy hajlandó-e eljátszani azt a szerepet, hogy elindul az előválasztási komédián és kikap - írja az Origo. Vagyis, hogy elinduljon-e egy nem létező versenyen, aminek csak az az értelme, hogy a végén bejelentett vereségével egy kicsit megpróbálják támogatni a kijelölt próbálkozót, Karácsony Gergelyt.

Kapcsolódó írásaink