Belföld

A héten tárgyal a Tisztelt Ház a Minority SafePackről

Hatnapos ülés

Az Országgyűlés hatnapos üléssel folytatja munkáját az elkövetkező két hétben. Ma a napirend előtti felszólalásokat követően az interpellációk másfél órában, az azonnali kérdések és válaszok hatvan percben hangozhatnak el.

A héten tárgyal a Tisztelt Ház a Minority SafePackről
A héten tárgyal a Tisztelt Ház a Minority SafePackről
Fotó: MH

Holnap a parlamentnek 26 javaslatról kell döntenie, köztük a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokról szóló előterjesztésről vagy a közbiztonság erősítését szolgáló rendészeti javaslatokról. Szerdán további tíz javaslatról szavaznak, így például újra dönteniük kell a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött Egységes Szanálási Rendszerhez kapcsolódó javaslatról, valamint a Minority SafePack elnevezésű európai polgári kezdeményezésről.

A harmadik ülésnapon nyolc indítványról, egyebek mellett a kormány aktuális közlekedési és energetikai módosítási javaslatairól folytatnak általános vitákat. Csütörtökön és pénteken hét-hét általános vitára kerül sor. Terítékre kerül többek közt a vagyongazdálkodást, az otthonteremtés is. A parlament ülése május 3-án ér véget.

Kapcsolódó írásaink