Belföld

Adománykuponokkal támogathatjuk rászoruló gyermekek ezreit

Jótékonyság

A Tesco vásárlói adománykuponok megvásárlásával támogathatják az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor kampányát.

A napokban indult akció keretében áruházi kasszáknál és online is kapható a 250 forintos kupon. A befolyó összegből rászoruló gyermekek ezreit támogatják országszerte. A civil szervezet egyéni és közösségi foglalkozásokkal segíti a legkisebbeket a szegénység okozta hátrányok leküzdésében, amire a koronavírus-járvány miatt manapság még nagyobb szükség van.

Vannak olyan gyerekek, akiknél az egészséges fejlődéshez szükséges alapvető feltételek (meleg ruha vagy a szükséges napi étkezések) is hiányoznak, ezért már egészen kis korban jelentős hátrányt szenvednek társaikhoz képest. Sok nélkülöző gyermek számára elképzelhetetlen egy szakkör vagy egy edzés, nem beszélve a nyaralásról.

A rászoruló gyermekek kezét a járványhelyzetben sem engedte el a segélyszervezet, online vagy telefonon keresztül tartotta a kapcsolatot a családokkal, még ha a járványveszély miatt egy-egy intézményét ideiglenesen be is zárta. Az Ökumenikus Segélyszervezet 2014 óta minden tavasszal meghirdeti Felhőtlen gyermekkor kampányát.

Kapcsolódó írásaink