Belföld

Kubinyi Júlia: Szerintem elengedhetetlen, hogy beoltassuk magunkat

Vakcinainfó

„Rendszeresen koncertező előadóként, emellett a Fonó Budai Zeneház rendezvényes munkatársaként nem volt kérdés, beoltatom-e magam. Az első adandó alkalommal éltem a lehetőséggel” – jelentette ki lapunknak Kubinyi Júlia, Junior Príma díjas népdalénekes, a népművészet ifjú mestere.

Szerinte a több mint egy éve tartó vírushelyzet mindannyiunk életére kihat, és nem mindegy, meddig húzódik ez a bizonytalanság sem a mentális egészségünk, se a pszichés állapotunk, sem az egzisztenciális biztonságunk szempontjából.

„Ahhoz, hogy biztonságosabban és önfeledtebben élhessük, dolgozhassunk, nyugodt lelkiismerettel találkozhassunk a vírus által fokozott veszélynek kitett barátokkal és családtagokkal, szerintem elengedhetetlen, hogy akinél nincs egészségügyi akadálya, az beoltassa magát” – emelte ki.

Mint elmondta, annak ellenére, hogy sok, számára hasznos dologgal tudja tölteni ezt a rendezvénytilalmi időszakot, lelkileg őt is nagyon próbára teszi a jelenlegi helyzet, nehezen viseli már az online valóságot. „Nagyon hiányoznak a koncertek, az élő, valódi közösségi élmények” – fogalmazott lapunknak.

Kapcsolódó írásaink