Belföld

Orbán Viktor a WHO európai vezetőjével tárgyalt

A sikeres magyar oltási kampányról, az újraindításról valamint Magyarország és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közötti kapcsolatokról tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök és Hans Kluge, a WHO európai regionális igazgatója csütörtökön Budapesten, a Karmelita kolostorban - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor a WHO európai vezetőjével tárgyalt
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója, Hans Kluge (b) találkozója a Karmelita kolostorban 2021. április 22-én
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Elmondta: Hans Kluge elismerését fejezte ki Magyarország járványügyi védekezése kapcsán.

A megbeszélésen, melyen részt vett Pintér Sándor belügyminiszter, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Müller Cecília, országos tisztifőorvos, Gundo Weiler és Oxana Domenti, a WHO végrehajtó tanácsának tagjai valamint Ledia Lazeri, a WHO Magyarországi Irodájának vezetője is, egyetértettek abban, hogy a gazdaságot és az életet fokozatosan kell újraindítani. A WHO vezetője megismételte véleményét, mely szerint az iskolákat kell a legkésőbb bezárni és a legelsőként kinyitni.

Orbán Viktor ismertette a Magyarország újraindítására vonatkozó elképzeléseket.

Magyarországon példaértékű oltási kampányt folytatnak - húzta alá Hans Kluge, hozzátéve: életmentő eszközként kell a vakcinára tekinteni. Ezt a témát nem lehet geopolitikai kérdéssé tenni, hiszen az oltás az egyedüli eszköz a járvány legyőzésére, és minden vakcina hatékony - hangsúlyozta a WHO európai vezetője és a magyar miniszterelnök.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Az oltás életet ment

ĀA kormány megható videóval hívja fel a figyelmet az oltás fontosságára - Szentkirályi Alexandra: Az egyetlen megoldás a vakcina + VIDEÓ