Belföld

A KDNP számára fontos a környezet megóvása

A KDNP számára különösen fontos a jóisten által teremtett világ, a környezetünk megóvása - jelentette ki a KDNP országgyűlési frakciójának vezetője, amikor a Föld napja alkalmából virágosítási akció kezdődött csütörtökön a főváros XI. kerületében, Gazdagréten.

A KDNP számára fontos a környezet megóvása
A „Borítsuk virágba együtt a Föld napja alkalmából Gazdagrétet” elnevezésű akció keretében két tonna virágföldet és háromezer virágpalántát osztanak szét a jelentkező gazdagréti társasházak között. Jobbra Simicskó István, a KDNP országgyűlési frakciójának vezetője, mellette középen Király Nóra, a Ficsak és a Zöld Követ Egyesület alapítója
Fotó: MH/Purger Tamás

Simicskó István a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak), a Gazdagréti Összefogás Egyesület és a Zöld Követ Egyesület közös kezdeményezésének megnyitóján azt mondta: minden faültetés, virágültetés a jövő nemzedékét szolgálja, és a természet megbecsülésén keresztül jó példát mutat gyermekeinknek is. Hozzátette: a járványhelyzetben különösen fontos a növények ültetése, hiszen a szép környezet gyógyító hatást gyakorol az emberek lelkére.

A politikus hangsúlyozta, hogy Újbudán több kormányzati beruházás valósul meg. Példaként említette a hamarosan átadandó tanuszodát, amely két általános iskola tanulóinak és a környéken élőknek ad sportolási lehetőséget. Ugyanakkor - folytatta -, a lelki egészség megteremtéséhez a testmozgás mellett szükséges a kulturált természeti környezet is; ezt szolgálja a három egyesület kezdeményezése.

Emlékeztetett: 1970 óta, egy amerikai diák kezdeményezésére ünnepeli a világ a Föld napját, és 1990 óta a világnap alkalmából Magyarországon is minden évben felhívják a figyelmet a természeti környezet megóvásának fontosságára. Végül közölte: sajnálja, hogy a kerület DK-s vezetése tettekben nem, csupán szavakban áll ki zöld programok megrendezése mellett.

Király Nóra, a Ficsak és a Zöld Követ Egyesület alapítója elmondta: a „Borítsuk virágba együtt a Föld napja alkalmából Gazdagrétet” elnevezésű akció keretében két tonna virágföldet és háromezer virágpalántát osztanak szét a jelentkező gazdagréti társasházak között.

A tavaszi virágosítási akciót tíz éve tartják Gazdagréten. Az idei program megrendezését annál is inkább fontosnak tartották, mert tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt a virágültetés - tette hozzá.

Arról is beszámolt, hogy az akció keretében versenyt is hirdetnek a társasházak között. A virágágyásokról készült fotókat közzéteszik a kezdeményező egyesületek Facebook-oldalain, a közönségszavazás nyertesei pedig jutalmat kapnak - mondta.

Kapcsolódó írásaink