Belföld

A helyi kisvállalkozások kárára folytatódik a haverok jutalmazása

Kispesti baloldal

Kispesten a helyi vállalkozók kárára folytatódik a baloldali haverok jutalmazása, állítja Dódity Gabriella, a Fidesz önkormányzati képviselője.

A helyi kisvállalkozások kárára folytatódik a haverok jutalmazása
Dódity Gabriella
Fotó: MH/Katona László

„A Lackner-féle hangfelvételeken Mr. Negyven Százaléknak nevezett Kránitz Krisztián volt vagyonkezelő-igazgatót a DK mentette meg, és mindennek a kisvállalkozók estek áldozatul” – írta közösségi oldalán, felidézve, tavaly év végén Kertész Csaba DK-s alpolgármester javaslatára a vagyonkezelőt beolvasztották a Kispesti Gazdasági Ellátó Szervezetbe (GESZ), ennek az igazgatóhelyettese lett Kránitz Krisztián ex-MSZP-s önkormányzati képviselő.

Mivel a GESZ csak áfás számlát tud kiállítani a bérlői számára, 27 százalékkal emelkedett az önkormányzati helyiségek bérleti díja azon vállalkozók számára, akik nem tagjai az áfakörnek. Mindezt a koronavírus okozta nehéz gazdasági helyzet kellős közepén – emelte ki a fideszes politikus.

Az LMP önkormányzati képviselője, Bakos Bernadett tegnap bejelentette, hogy Kránitz lemondásáért helyi petíciót indítanak, mert az általa vezetett szervezet működése nem átlátható, neve sok kispesti lakó és vállalkozó számára összenőtt a rossz vagyonkezelői gyakorlatokkal, valamint a vagyonának gyarapodásával kapcsolatban sem számolt el megfelelően.

Kapcsolódó írásaink