Belföld

A baloldalt nem érdeklik a tények

A népjóléti bizottság baloldali tagjai egytől egyig aláírták azokat a parlamenti javaslatokat, amelyek betiltottak volna egyes oltóanyagokat és bizonytalanságot keltettek a vakcinákkal szemben - írta a Fidesz a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

A baloldalt nem érdeklik a tények
Korózs Lajos
Fotó: MH

Az egyik ilyen javaslatot az elsők között jegyzi az a Korózs Lajos, aki a járvány első hullámában a mentőket lejárató kamuvideót készített és halálozási statisztikát hamisított, minden következmény nélkül.

A baloldalt nem a tények, hanem a saját politikai céljai érdeklik, ezért a Fidesz és a KDNP nem vesz részt a népjóléti bizottság ülésén.

Az ülést a testület elnöke csütörtökön délelőtt határozatképtelenség miatt berekesztette. A bizottsági ülésen az előzetes jelzéseknek megfelelően sem Pintér Sándor, sem a Fidesz-KDNP képviselői nem jelentek meg.

Korózs Lajos, a bizottság MSZP-s elnöke az ülés elején tájékoztatta a bizottság jelenlévő tagjait, hogy csütörtök reggel levelet kapott a Belügyminisztériumtól, amely arról tájékoztatta, hogy Pintér Sándor az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatójával folytat soron kívüli tárgyalásokat, ezért nem tud megjelenni a bizottság előtt. Korózs Lajos jelezte, az ülés napjának időpontját már februárban leegyeztette a belügyminiszterrel, aki ezt a napot jelölte meg. Az ellenzéki politikus szerint „lett volna mit kérdezni” a belügyminisztertől, aki egyben a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vezetője is.

Mint mondta, szerették volna megtudni, hogyan kívánják „átfedni” az oltásra regisztrált több mint négymillió ember és az ötmillió adag Magyarországon lévő vakcinamennyiség közötti különbséget. Szerették volna megtudni, elég hatékonynak látják-e a járványkezelést és az egészségügyi intézmények működését, illetve azt, hogy valóban a járvány ideje alatt kellett-e bevezetni az egészségügyi szolgálati jogviszonyt - sorolta.

Arra is választ vártak volna a képviselők, hogy miért kellett benyújtani a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló javaslatot, miközben telt házas Európa-bajnokságot és egyházi rendezvényeket is megtartanak az év folyamán - tette hozzá.

Korózs Lajos felolvasta azt a levelet is, amelyben a Fidesz-KDNP képviselői szintén távolmaradásukat jelezték. Volner János (független) ugyanerről tájékoztatta a bizottságot.

Kapcsolódó írásaink