Belföld

Szaniszló is igyekszik elbizonytalanítani az embereket a vakcinákkal kapcsolatban

A baloldal kitart oltásellenes álláspontja mellett: legutóbb éppen Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület gyurcsányista polgármestere ezúttal az ATV-ben uszított a vakcinák ellen.

Arra a műsorvezetői felvetésre, hogy a Demokratikus Koalíció bevizsgáltatni a Sinopharm oltóanyagának hatékonyságát, Szaniszló elmondta: meglátása szerint ez egy teljesen legitim felvetés, mert „több helyről azt hallani, hivatalos forrásból is, hogy nem kellőképpen vizsgálták meg ezeknek a vakcináknak a hatékonyságát, mielőtt mondjuk, Magyarország megkapta”.

Szaniszló szerint „a magyar kormány tartozik azzal a társadalom felé, hogy érdemben megnézzük, hogy melyik hatásos és melyik nem”.

Szaniszló nemcsak a kínai oltóanyaggal szemben igyekezett bizonytalanságot kelteni a polgárok körében. Arról beszélt, hogy „két készítmény ki fog esni a jövőben”, mert szerinte az derült ki róluk, hogy „nem azokat a hatásokat produkálják, amire szükség van”.

A DK-s polgármester ezúttal a Janssen, valamint az AstraZeneca oltóanyagával kapcsolatban igyekezett kételyeket ébreszteni, hatékonyságok nem megfelelő, annak ellenére, hogy ezt egyetlen kutatás, ellenőrzés sem bizonyítja.

Kapcsolódó írásaink