Belföld

Május 15-ig még lehet jelentkezni a Apor Vilmos Katolikus Főiskola hitéleti képzéseire

Május 15-ig még lehet jelentkezni az Apor Vilmos Katolikus Főiskola hitéleti képzéseire: katekéta, lelkipásztori munkatárs és kántor alapképzésre várják a diákokat.

A képzést elvégzett katekéták, illetve lelkipásztori munkatársak megfelelő irányítással alkalmasak az egyház igehirdetési és pasztorális alaptevékenységének ellátására a hatályos egyházi törvényeknek és előírásoknak megfelelő munkakörökben és kompetenciákkal - derül ki a főiskola által szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből.

Ez a szakiránynak megfelelően katekéta szakképzettséggel: gyermek-, ifjúsági és felnőtt-katekézis, evangelizáció; lelkipásztori munkatárs szakképzettséggel: közösségvezetés, bizonyos liturgikus cselekmények vezetése-végzése, karitatív-kulturális tevékenységek.

A kántor képzésen a hallgatók minden héten külső helyszínen gyakorlatban is kipróbálhatják az órákon tanultakat: liturgikus gyakorlat a székesegyházban; az énekkari kurzusokon a székesegyházi kórus próbáin vesznek részt. Adventben és a nyári szünetben szakmai gyakorlatokra mennek, mely szintén templomi szolgálatot jelent.

A képzésekről további információ erre és erre a linkre kattintva érhető el.

Kapcsolódó írásaink