Belföld

Varga Judit: Ne hallgassunk az oltásellenes hangokra!

Már 3 252 579 honfitársunkat beoltották. Ha elérjük a 3,5 milliót, akkor nyithatnak az éttermek teraszai. A kormány a teraszdíjakat eltörli, azokat nem kell megfizetniük a vendéglátó egységeknek. Minél nagyobb az átoltottság, annál hamarabb kaphatjuk vissza régi életünket. A nyitás fokozatos és óvatos, hiszen az újranyitásról szóló konzultációban is erre kérték az emberek a kormányt - összegzett közösségi oldalán közzétett bejegyzésében az igazságügyi miniszter.

Varga Judit: Ne hallgassunk az oltásellenes hangokra!
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

Varga Judit arra hívta fel a figyelmet, hogy továbbra kiemelten fontos, hogy minél többen regisztráljanak és kérjék az oltást.

A magyar tudósok a világ legjobbjai közé tartoznak, ők vizsgálták meg és engedélyezték a keleti vakcinákat is. Értenek hozzá, bizalommal ajánlják az orosz és kínai vakcinákat – hangsúlyozta a tárcavezető.

Bejegyzésében kiemelte, a AstraZenecával csaknem 20 millió embert oltottak már be Nagy-Britanniában, nem veszélyes. Ha Brüsszel nem rontotta volna el a vakcina beszerzést, akkor egész Európa ott tartana, mint Anglia vagy Izrael. Ezért kell a saját utunkat járnunk, ami eddig be is vált.

Objektum doboz

Az oltás életet ment, az oltásellenesség azonban elfogadhatatlan – fogalmazott Varga Judit, hozzátette, ne zavarjon meg senkit, hogy a magyar ellenzék politikusai beoltatták magukat, ettől még ugyanolyan oltásellenesek, hiszen továbbra sem vonják vissza határozati javaslatukat.

Legyünk résen és ne hallgassunk az oltásellenes hangokra! Szerezzük vissza a vírus előtti életünket – zárja sorait.

Kapcsolódó írásaink