Belföld

„Aki egyetlen vakcinát támad, az egész védekezést támadja”

Gyöngyösön a baloldali városvezetés az orvosi ügyeleti rendszert is meg akarta szüntetni a harmadik hullámban

Adjunk hálát, hogy a veszélyhelyzet idején nem ez a baloldal van hatalmon – mondta lapunknak Horváth László, a Heves megyei 2-es számú egyéni választókerület országgyűlési képviselője, a Fidesz–KDNP frissen kinevezett szóvivője. Hangsúlyozta: azzal, hogy az ellenzék politikai alapon szelektál a vakcinák között, emberi életekkel játszik. Beszélt a gyöngyösi baloldali városvezetés ámokfutásáról is.

– Mennyire hatásos a baloldal nyílt és suttogó oltásellenes propagandája az ön választókerületében?

– Nehéz ezt felmérni. Egyrészt biztató, hogy eddig országosan négymillióan jelentkeztek a vakcináért, másrészt tudjuk, hogy az lenne a szerencsés, ha ezt a mutatót minimum másfélszeresére tudnánk emelni. Ennek a célnak az eléréséért még sokat kell dolgozni, de legfőképp le kell törni a baloldal oltásellenes megnyilvánulásait. Elkeserítő és rémisztő, amit az ellenzék a vakcinák beadása ellen és a védekezés ellehetetlenítéséért művel.

– A kormány egyik legújabb programja azt célozza, hogy a romák köreiben is növeljék az oltási hajlandóságot. Hogyan látja ön ezt a problémát?

– Távol áll tőlem, hogy választóimat bármiképpen szelektáljam, számomra minden ember élete és egészsége egyformán fontos, ezért tiszta szívből arra buzdítom a lakosságot, jelentkezzen az oltásra, lássák be, hogy ez az egyetlen és legjobb megoldás a jelenlegi pandémiás helyzet kezelésére. A körzetemben lévő orvosok egyértelműen azt mondják, a baloldal által bírált keleti vakcinák jók és megbízhatóak.

– A Janssen-vakcina is a baloldal célkeresztjébe került…

– Pedig még szinte le sem szállt az a repülő Ferihegyen, amelyik hozta. Ebből az oltóanyagból eddig hétmillió adagot adtak be, s mindössze egyetlen ember halálát kötik hozzá, azt is csak feltételesen. Természetesen egyetlen ember elvesztése is sok, de minden, az esetre vonatkozó tudás és konkrét információ nélkül ilyen vehemenciával nekimenni egy vakcinának, minimum felelőtlenség. Adjunk hálát a Gondviselésnek, hogy a veszélyhelyzet idején nem ez a baloldal van hatalmon.

– Mondjuk, Gyöngyösön, az ön szűkebb hazájában pont ők vannak hatalmon.

– Tönkre is tették, amit lehetett. Itt a baloldali önkormányzat az első hullám idején szétzilálta a helyi közlekedést. Nem „csak” általánosságban nehezítették meg az emberek életét, súlyos csapást mértek az idősebb korosztály mobilitására. Ezt követően gyűjtést szerveztek egy tesztgép beszerzésére. Össze is jött négymillió forint, ám a berendezés a mai napig nem érkezett meg.

„Természetesen” adót is akartak emelni, de erre a kormánydöntése miatt szerencsére már nem nyílt lehetőségük. Meghirdettek egy önköltséges, kedvezményes tesztelési lehetőséget a helyieknek, aztán kiderült, hogy a tesztelés hatszor annyiba kerül, mint a teszt. Ezt követte a baloldali polgármester jogosulatlan és soron kívüli beoltása januárban. A kormányt nagy hangon ócsárló városvezető olyanokat előzött be, akik nagyobb veszélyben voltak, illetve a frontvonalban küzdöttek az emberek életéért.

Az már csak hab a tortán, hogy sem ő, sem az oltásban szintén részesülő felesége nem regisztrált előzőleg az oltásra. A harmadik hullám legkritikusabb napjaiban pedig a baloldali önkormányzat úgy döntött, hogy az addig kiválóan üzemelő huszonnégy órás orvosi ügyeleti rendszert megszünteti, mert állítólag nincs erre tizenhárommillió forintja. Tette volna mindezt akkor, amikor minden háziorvos legfontosabb feladata az oltás megszervezése és a vakcinák beadása volt. Szerencsére az elemi erejű tiltakozás nyomán elálltak ettől a lépéstől.

– Súlyos leltár.

– Egyfelől látszik a gátlástalan politikai haszonszerzési vágy, másfelől azokon a helyeken, ahol valóban tehetnének az emberekért, újra és újra kiderül az alkalmatlanságuk. A minap a Momentum szólított fel, hogy együtt kezdjünk kampányolni az oltások szükségessége és fontossága mellett. Ami egészen elképesztő, mert ugyanez a párt, illetve a baloldali szövetség prominensei megállás nélkül, politikai alapon szelektálnának az elérhető és megbízható vakcinák között. Aki pedig egy vakcinát támad, az valójában az egész védekezési rendszert támadja. Ezek a felelőtlen baloldali politikusok emberi életekkel – saját szavazóikéval is – erkölcstelenül játszanak.

Kapcsolódó írásaink