Belföld

„Suba alatt készítik elő az ingatlanmutyit”

A Fővárosi Önkormányzat kiebrudalná a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központot a Szentkirályi utcai épületből

Kerpel-Fronius Gábor főpolgár-mester-helyettes a romaügyek gazdájaként készíti elő azt az ingatlanmutyit, aminek révén a romák kulturális központját elköltöztetnék a több milliárd forintot érő épületből.

„Suba alatt készítik elő az ingatlanmutyit”
Kerpel-Fronius Gábor
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Több fővárosi roma szervezet is tüntetést szervez a Momentum székháza elé. Ennek hátterében az áll, hogy a roma ügyekért felelős főpolgármester-helyettes, Kerpel-Fronius Gábor a háttérben folytatott és folytat egyeztetéseket a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ (FROKK) elköltöztetéséről. „Minket, képviselőket nem tájékoztatott, illetve velünk nem egyeztetett, hogy mi az elképzelése. Csak a Facebookon talált bejegyzéseiből értesültünk arról, mire készül a főváros” – írta Balogh Elek, a Kispesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A FROKK megújítására új vezetéssel, új helyszíneken kerül sor, hiszen a FROKK-nak el kell költöznie a jelenlegi, kevéssé alkalmas épületéből – írta kész tényként a főpolgármester-helyettes. A Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal (FRNÖ) erről egyáltalán nem egyeztettek – mondta lapunknak Pataky Lakatos Attila, a hétfős fővárosi testület egyik tagja.

Hozzátette, tudomása van róla, hogy Kerpel-Fronius hónapok óta tárgyalt és állapodott meg különböző leszerepelt cigány vezetőkkel arról, hogy a FROKK elköltözik a Szentkirályi utcából, ahol egy két és fél milliárd forint értékű ingatlanban működött. Közölte: helyette adnak egy-két irodát a cigány szervezeteknek, amelyek a Népszínház utcai Napház patkányaival együtt kereshetik új perspektíváikat.

A főpolgármester-helyettes azzal a Csóka Jánossal is egyeztetett, aki a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökeként fenntartója volt annak az Európai Roma Nemzetiségi Szakképző Központnak, amely kétszázmillió forinttal nem tudott elszámolni, valamint 142 millió forint állami támogatást vett igénybe jogosulatlanul, és a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága költségvetési csalás gyanújával nyomoz az ügyben.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom