Belföld

Ráégett az oltásellenesség a baloldalra

Kiszelly Zoltán, a Századvég elemzője kifejtette: az ellenzéki pártok gondolkodás nélkül fújják a brüsszeli álláspontot

A balliberális politikusoktól naponta hallhatunk meglepő kijelentéseket az oltásokkal kapcsolatban, amelyeket Kiszelly Zoltán politikai elemző azzal magyaráz, hogy nincs saját véleményük, hanem ugyanúgy mint hasonló helyzetekben, mindig az európai uniós állásfoglalásokat sulykolják.

Ráégett az oltásellenesség a baloldalra
Fotó: MTI/Vajda János

Most már szeretnének szabadulni az oltásellenesség bélyegétől, ám meglátása szerint ez nem lesz egyszerű, mert olyan elszántan küzdöttek a keleti vakcinák ellen, hogy arra a társadalom többsége emlékezni fog.

„Az ellenzéki pártok gondolkodás nélkül, akár a hazai társadalom véleményével szemben is  fújják a brüsszeli álláspontot, ahogy azt a migráció ügyében is tették” – értékelte a baloldali pártok politikusainak véleményeit a Századvég politikai elemzések központjának igazgatója, aki arra is emlékeztetett: amíg mostanában másként indokolják fenntartásaikat, korábban arról beszéltek, csak az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett oltóanyagokat szabadna használni.

„A hazai egészségügyi szakemberek véleményét kérdőjelezték meg, amikor szemben velük támadták a keleti vakcinákat. Ebben a tekintetben az egész ellenzék jól láthatóan a DK-t és Gyurcsány Ferencet követi. Az oltásellenesség rájuk égett – folytatta Kiszelly –, ahogy a migránsok beengedésének ügye is. Egyre többen ismerik fel a képmutató kommunikációjukat, mert miközben másokat lebeszélnek a keleti oltóanyagok elfogadásáról, magukat lelkiismeret-furdalás nélkül beoltatják velük. Különösen szomorú, hogy akkor támadták a legintenzívebben a keleti vakcinákat, amikor nyugatról nem jött elegendő oltószer. Akkoriban különösen rá voltunk szorulva az orosz, valamint a kínai vakcinákra, mert ezek nélkül sokkal kevesebb magyar ember szerezhette volna meg a védettséget, és sokkal több áldozatot szedne a járvány rendkívüli erőséggel tomboló harmadik hulláma.”

Kapcsolódó írásaink