Belföld

Fidesz: Karácsony számít a szélsőjobb támogatására, és tesz is érte

 Fidesz budapesti szervezete szerint Karácsony Gergely főpolgármester számít a szélsőjobb támogatására „miniszterelnöki vágyának beteljesüléséhez”, és tesz is érte.

Fidesz: Karácsony számít a szélsőjobb támogatására, és tesz is érte
A baloldal vezető politikusai egymást túllihegve álltak be az antiszemita Bíró László mögé a szerencsi időközi választáson
Fotó: Facebook/Kunhalmi Ágnes

A Fidesz Budapest Facebook-oldalon szerdán közzétett bejegyzés szerint a Jobbiknak a 2019-es önkormányzati választás óta nincs képviselője a fővárosi önkormányzatban. Ez azt jelenti, hogy másfél éve a budapesti választók nem kértek belőlük, hiszen egyetlen egy képviselőjüket sem választották be a közgyűlésbe - tették hozzá.

Úgy fogalmaztak: „Karácsony Gergely azonban tanácsadóival egyetemben úgy érzi, miniszterelnöki vágyának beteljesüléséhez az ország egyes részein szükség lehet a jobbikos szavazatokra. Ezért láthattuk Budapest főpolgármesterét, amikor nemrég örömmel keblére ölelte az izraeli turistákat tetűcsúszdásoknak nevező képviselőjelöltet egy vidéki időközi kampányban.”

Objektum doboz

Kitértek arra is, hogy a koronavírus-járvány miatti rendkívüli helyzetben a főpolgármester egy személyben dönt a bizottságok és a közgyűlés nevében is: egyik legújabb döntése, hogy a 2021-ben 1,3 milliárd forintból Budapest márka és turizmus stratégiáját alakító Budapest Brand Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának élére kinevezte Szijjártó Ákost, a Jobbik régi budapesti „kavaróemberét”, aki az elmúlt ciklusban a párt delegáltja volt a fővárosi gazdasági bizottságban.

Az Újszínházban ugyanezt a pozíciót kapta meg „a valamikor még a cionista népirtás ellen, az izraeli nagykövetségénél tüntetést szervező, Budán a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület megszervezésével foglalatoskodó Bodor Zoltán” - írták.

Hozzátették: „jól fizető helyet kap még” a szintén jobbikos Szanyó Miklós a Budapest Film, vagyis a főváros art mozi-üzemeltető vállalatának felügyelőbizottságában, Hartaházi Miklós Zsolt a Fővárosi Autópiac, Tokody Marcell volt fővárosi képviselő pedig a Fővárosi Csatornázási Művek felügyelőbizottságában.

„Hiába döntöttek úgy 2019-ben a budapesti szavazók, hogy nem kell a szélsőjobb, Karácsony Gergely ambíciói és érdekei felülírják a választói akaratot. Ilyen ez a Karácsony-i liberális demokrácia” - olvasható a bejegyzésben.
 

Kapcsolódó írásaink