Belföld

Újabb DK-s ismerte be, hogy oltásellenesek

Vágó István az ATV Csatt című műsorában beismerte, hogy pártja, a DK és a baloldal az oltások, különösképpen a keleti vakcinák ellen kampányol.

Újabb DK-s ismerte be, hogy oltásellenesek
Gyurcsány Ferenc és Vágó István
Fotó: Origo

A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja gyorsan hozzátette: nem oltásellenesek, a „keleti vakcina ellenes” kifejezés már inkább tükrözi az álláspontjukat.

Vágó István szerint az előző napok eseményei, a kínai vakcinákkal kapcsolatos hírek, már kicsit igazolják, hogy nem feltétlenül van minden rendben a kínai oltóanyaggal. Példaként említette, hogy Müller Cecília kedden nyilatkozott a kínai oltás adagolásával kapcsolatban, vagyis a hivatalos szervek is foglalkoznak az üggyel.

Vágó szerint nem igaz, hogy felépítettek egy kampányt a keleti vakcina ellen. Ez ugyanis szerinte nem politikáról, hanem az emberek biztonságáról szól.

A DK elnökségi tagja szerint bár egy kormányrendelet megkönnyítette az engedélyeztetést, ez nem ad bizalmat a kínai oltásnak. „A kínai karácsonyfaégőt bevonják a piacfelügyelők, ha nincs uniós engedélye, az oltásnak meg adunk engedélyt - mondott egy példát.

Vágó István tehát hiába erőlködött, nem tudta lemosni pártjáról és a baloldalról az oltásellenességet, sőt, csak megerősítette azt.

Mint ismert, a baloldal komoly oltásellenes kampányt folytat most már hónapok óta. Álhíreket gyártanak, petíciókat indítanak, parlamenti határozati javaslatokat nyújtanak be bizonyos vakcinák ellen, miközben ők maguk, a baloldali politikusok vígan beoltattják magukat. Azt pedig nem veszik észre, hogy a felelőtlen és hataloméhes viselkedésükkel emberéleteket kockáztatnak...

Hollik: A baloldal megpróbálja elhitetni, hogy nem oltásellenes

 A baloldal megpróbálja elhitetni, hogy több hónapnyi oltásellenes kampány után ők már nem is oltásellenesek - hívta fel a figyelmet a Fidesz kommunikációs igazgatója kedden egy a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Hollik István azt mondta: a baloldali pártok gyorsan törölték a keleti vakcinák elleni petíciójukat, és „síri csend” van a parlamentnek benyújtott oltásellenes határozati javaslatukról is.

Hozzátette: kedd reggel azonban Vágó István, „a Gyurcsány Ferenc szolgálatába szegődött exkvízmester” elszólta magát. Hollik István - Vágó Istvánnak az ATV Csatt című műsorában elhangzott szavait kommentálva - úgy fogalmazott: a keleti vakcinaellenesség ne legyen beszélgetési alap, ugyanis ha egy vakcinát támadnak, az is oltásellenesség.

Hangsúlyozta: a keleti vakcináknak köszönhetően ma már több mint egymillió ember védett a koronavírussal szemben.

Ha egy vakcinát támadnak, az is emberéletekbe kerülhet - figyelmeztetett Hollik István, arra kérve a baloldalt: legalább a saját szavazóikat ne veszélyeztessék azzal, hogy lebeszélik őket a keleti vakcinákról.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink