Belföld

„Amit a baloldal művel, az feketeöves, okleveles, doktori fokozattal ellátott oltásellenesség”

„Turbó fokozatra kapcsolt a cinizmus és képmutatás”, amit az ellenzék oltásokkal kapcsolatban művel - így fogalmazott Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az Országgyűlés hétfői ülésén.

„Amit a baloldal művel, az feketeöves, okleveles, doktori fokozattal ellátott oltásellenesség”
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Oláh Lajos, a DK képviselője a koronavírus elleni oltásra történő regisztráció eltörlését sürgette a kormánynál.

Dömötör Csaba felhívta a figyelmet arra, hogy a kormányhivatalok is segítik a leginkább kiszolgáltatott emberek regisztrációját, a 60 év felettiek pedig levélben is jelentkezhetnek oltásra.

Szerinte „turbó fokozatra kapcsolt a cinizmus és képmutatás”, amit az ellenzék oltásokkal kapcsolatban művel. Miközben az ellenzéki politikusok széles körben megkapták az oltást, a nyilvánosságban az oltási program ellen vannak - hangoztatta.

Azt firtatta, hogy a baloldal felmérte-e, mivel járna az, ha nem lenne regisztráció. Szerinte tömegek zúdulnának a háziorvosi rendelőkre.

Kitért arra, hogy az ellenék határozati javaslatban tiltotta volna meg a kínai vakcinák használatát, és az orosz oltást is ellenzi, így a baloldal az elmúlt hetekben egymillió vakcinától fosztotta volna meg a magyarokat.

Ez nem oltáspártiság, „ez tőről metszett, feketeöves, okleveles, doktori fokozattal ellátott oltásellenesség” - fogalmazott.

Szorgalmazva a határozati javaslat visszavonását azt mondta, a járvány közepén az egész baloldal az oltás ellen kampányol.

Ez a helyzet. Aki nem hiszi, nézze meg, hogy kik írták alá a határozati javaslatot: az első helyen „ott virít” Gyurcsány Ferenc, a demokratikus Koalíció elnökének neve. Hogy kell ezt elképzelni? - tette fel a kérdést az államtitkár.

Dömötör Csaba úgy folytatta: a DK kitalálja, hogy előterjesztenek egy oltásellenes határozati javaslatot, és mindenki aláírja, az összes ellenzéki párt kérdés nélkül, aláírja Jakab Péter, a Jobbik elnöke, Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke és másik 47 baloldali képviselő. „Egyetlenegy nem volt Önök között, aki azt mondta volna, hogy bár több ponton nem értünk egyet a kormánnyal, de ezt azért mégse kéne?” - tudakolta felszólalásában a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.
 

Objektum doboz

Fidesz: A baloldal hagyja abba az emberek félrevezetését az oltásokkal kapcsolatban!

Zsigmond Barna Pál (Fidesz) a kormány járványkezelését és a magyar oltási program sikerét méltatta. Hangsúlyozta: a keleti vakcináknak a köszönhetően Magyarországon közel 30 százalékos az átoltottság,  más európai országok ennek felét sem érik el. Ugyanakkor szerinte „nem lehet szó nélkül elmenni” a baloldal „aljas és kétszínű kampánya” mellett, amelynek során másokat lebeszélnek a keleti oltásokról, magukat viszont beoltatják.

Arra szólította fel a baloldalt, hogy hagyja abba a „szánalmas szélkakaskodást” és az emberek félrevezetését az oltásokkal kapcsolatban.

Magyar Levente, a külügyi tárca államtitkára azt emelte ki: ha az elmúlt 10 évben a kormány nem vette volna komolyan a keleti irányú kapcsolatok építését, akkor most keleti vakcinák sem lennének Magyarországon.

Úgy értékelt: a balodal megint a legkritikusabb időszakban támadja hátba a nemzetet. Szerinte azt a traszparenciát, amivel a halottak számát kezelik Magyarországon a hatóságok, méltatni kellene, nem pedig megkérdőjelezi.

Kapcsolódó írásaink

Gyurcsány bevetette a nehéztüzérséget

ĀHétértékelő. Miután nem jött be a baloldal haszonleső és bizalomromboló kampánya, most úgy tesznek, mintha ők mindig is oltáspártiak lettek volna – mutatott rá Deák Dániel