Belföld

Dömötör Csaba: Most éppen a regisztrációt törölné el a baloldal

Nem tud úgy felkelni a nap, hogy ne zúdulnának ellenzéki nyilak az oltási programra - írta Dömötör Csaba parlamenti államtitkár legfrissebb Facebook-posztjában annak kapcsán, hogy a baloldal most éppen a vakcinaregisztrációt törölné el.

Dömötör Csaba: Most éppen a regisztrációt törölné el a baloldal
„Nem tud úgy felkelni a nap, hogy ne zúdulnának ellenzéki nyilak az oltási programra”
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

„Azt a regisztrációt, amely - az oltás önkéntessége mellett - lehetővé teszi, hogy minden háziorvos pontosan tudja, hogy kik szeretnének élni a lehetőséggel” - emlékeztet Dömötör, aki szerint „elképesztő, hogy annak ellenére is fúrják a regisztrációt, hogy több mint 4 millió jelentkezés bizonyítja annak működőképességét”. Emellett persze az is, hogy Magyarországon a 28 százalékot közelíti az átoltottság, miözben az uniós átlag ennek alig több, mint a fele.

„Amit látunk, az továbbra is az elmúlt évtizedek legmélyebb politikai akciója a baloldaltól. Ember nincs, ki tudná, minek kell még történnie, hogy ezt abbahagyják” - mutat rá Dömötör, hozzátéve: a tömeges oltópontok kialakítására irányuló baloldali javaslat kapcsán érdemes megjegyezni, hogy nem az oltópontok száma a szűk keresztmetszet, hanem a vakcina. „Ezért nem kellett volna támadniuk az alternatív beszerzéseket” - tette hozzá a politikus.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink