Belföld

Csak összefogással győzhető le a pandémia

Vakcinainfó

„Bízom az oltásban, olyannyira, hogy az első adag Pfizer-vakcinát már meg is kaptam” – mondta lapunknak Béresné Erika, a Szendrőládi Nemadomfel Ház vezetője.

Mint kifejtette, bárkinek szíve joga eldönteni, hogy regisztrál vagy sem, de azt nem tanácsos szem elől téveszteni, hogy csak akkor győzhető le a járvány, ha a lakosság nagy részét mielőbb beoltják. Beszélt arról is, Szendrőládot sem kerülte el a pandémia, többen – például az általános iskola szakácsa is – elhunytak, és ugyancsak számosan betegedtek meg.

„Azt gondolom, ha korábban lett volna oltás, akkor ők még ma is köztünk lehetnének” – fogalmazott. Beszélt arról is, hogy mivel a Nemadomfel Házra ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a tanintézményekre, így jelenleg nem fogadhatnak gyermekeket, csak a naponta lefőzött meleg étel elszállítására nyílik lehetőségük a családoknak.

Az egész közösség, kicsik és nagyok egyként várják a 19-i nyitást – fogalmazott a vezető. Hozzátette, minél több embernek kellene jó példával elöl járnia, és lehetőleg reklámoznia az oltást, még akkor is, ha kétségtelenül igaz, hogy ez egyéni döntés kérdése.

Kapcsolódó írásaink