Belföld

Fábián László: A legfontosabb a biztonságunk

Vakcinainfó

Már megkapta a védőoltást Fábián László olimpiai bajnok, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, aki lapunknak elmondta, felesége is túl van már az első vakcinán, és amint lehetőség lesz rá, felnőtt gyermekeik is megszerzik majd a védettséget.

Fábián László: A legfontosabb a biztonságunk
Fábián László
Fotó: Mob.hu

„Nem is értem, miért gondolkodnak azon egyesek, hogy beoltassák-e magukat, hiszen a legfontosabb ebben a súlyos helyzetben a biztonságunk. Ez az olimpiai felkészüléshez is kell, mert egy megbetegedés megakadályozhatja, hogy a sportoló részt vehessen a kvalifikációs versenyen” – tette hozzá a sportigazgató. Közölte, a kormány döntés alapján az olimpikonok és edzőik megkapják a védőoltást, ez körülbelül hétszázötven embert érint.

Beszélt arról is, hogy megérkezett a tokiói szervezőktől a majdnem százoldalas járványügyi szabályzat, amely a résztvevők és a lakosság védelmében nagyon szigorú előírásokat tartalmaz.

Például a sportolók nem mehetnek ki az utcára, nem használhatják a tömegközlekedést Tokióban. A hivatalos résztvevőknek a védőoltás ugyan nem kötelező, de ezt a japán szervezők nagyon ajánlják – jegyezte meg Fábián László.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom