Belföld

Nemcsák Károly: Ráfértaz SZFE-re a változás

Új irány

„Meggyőződésem, a színművészetire ráfért ez a változás, és azt is gondolom, hogy az az ideológiai vonal, amit eddig képviselt az egyetem, szintén frissítésre szorult” – fogalmazott a Színház- és Filmművészeti Egyetemről (SZFE) Nemcsák Károly színész az Szfe.hu-nak adott tegnapi interjúban.

Az intézmény kuratóriuma felügyelőbizottságának tagja hangsúlyozta, hogy az oktatók, valamint a diákok ideológiai köre korábban nagyon leszűkült.

„Semmilyen oldalról nem lehet az a cél, hogy egyengondolkodású emberek legyenek, mindenféle színnek meg kell jelennie ezen a palettán is” – mondta a Jászai Mari-díjas színész, hozzátéve: az elégedetlenkedők „egy kilopott törvénytervezetre építettek egy demonstrációt, rossz nyilatkozatok is elhangzottak előtte, amelyek szerint, ha egy jobboldali ember pályázik igazgatói posztra, akkor nem biztos, hogy megbízatást kap”. A József Attila Színház igazgatója riasztónak nevezte, hogy „bizonyos emberek nem szeretnének együtt dolgozni jobboldali gondolkodású művészekkel”.

Kapcsolódó írásaink