Belföld

Bizonyos kérdésekben lehetetlen a párbeszéd

 Bizonyos társadalmi kérdésekben lehetetlenné vált a normális párbeszéd a nyugati világban egyre inkább „eluralkodó véleményterror” miatt, melynek következménye „a kisebbségek diktatúrája” - közölte a Médianéző Központ igazgatója szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Bizonyos kérdésekben lehetetlen a párbeszéd
Petry Zsolt
Fotó: AFP

Boros Bánk Levente ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy - mint közölte - Gulácsi Péter magyar válogatott labdarúgó nyilvánosan kiállt „a meleg családok örökbefogadási joga mellett”, a Hertha BSC német labdarúgócsapat pedig menesztette Petry Zsolt kapusedzőt, miután azt nyilatkozta, hogy Gulácsi Péternek nem kellett volna állást foglalnia a kérdésben.

Az igazgató megdöbbentőnek tartja, hogy míg Gulácsi Péter „szélsőséges álláspontját hősként ünneplik bizonyos politikai körökben”, Petry Zsoltot egy sokkal visszafogottabb kijelentése miatt elbocsátották. Szerinte az ügyben - sok más kérdéshez hasonlóan - kettős mérce érvényesült.

Boros Bánk Levente beszélt arról is, hogy véleménye szerint „fekete-fehérré alakítottak” minden olyan kérdést, amelyben a liberális erőknek alternatív véleményük van. Azt mondta, az ellenvéleményeket megfogalmazóknak már az egzisztenciájuk is veszélyben van, emellett megbélyegzik és kirekesztik őket.
 

Kapcsolódó írásaink