Belföld

A nemzeti kisebbségek ügye is a Ház elé kerül ma

Tavaszi ülésszak

A Minority SafePack elnevezésű európai polgári kezdeményezésről szóló határozati javaslatról tart szerdán általános vitát az Országgyűlés.

A nemzeti kisebbségek ügye is a Ház elé kerül ma
A Minority SafePack elnevezésű európai polgári kezdeményezésről szóló határozati javaslatról tart szerdán általános vitát az Országgyűlés
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az országgyűlés tavaszi ülésszaka ma folytatódik. Elsőként a közelmúltban elhunyt három korábbi képviselőről, Kovács Jenőről (MSZP), Rigler Zoltánról (Fidesz) és Varga Gézáról (Jobbik) emlékeznek meg, majd napirend előtti felszólalások következnek. Az ülésnap az interpellációkkal folytatódik, majd az azonnali kérdések és válaszok hangozhatnak el. Az első nap végén a Minority SafePack elnevezésű európai polgári kezdeményezésről szóló határozati javaslatról tartanak általános vitát, amelynek célja a nemzeti és nyelvi kisebbségekhez tartozó személyek védelme, az EU kulturális és nyelvi sokszínűségének erősítése.

Holnap tizenkét előterjesztésről tárgyal a parlament. A képviselők egyebek mellett a kormány aktuális rendészeti, köznevelési és munkaerőpiaci változtatási javaslatairól mondhatják el a véleményüket. Pénteken a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványok létrehozásáról, valamint több felsőoktatási intézmény alapítványi formába történő átalakításáról tartanak általános vitát egy napirendi pontban. A parlament ülése április 12-én ér véget. A képviselők ekkor megemlékeznek a Felvidékről kitelepítettekről, majd kérdéseket és azonnali kérdéseket tehetnek fel.

Kapcsolódó írásaink