Belföld

Éreznek-e felelősséget Gyurcsányék a DK-s politikus halála miatt?

Az Origo arra volt kíváncsi, hogy Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció (DK) vajon érez-e bármilyen felelősséget Penz András kistarcsai önkormányzati képviselő halála miatt, aki a baloldali párt álláspontját elfogadva elutasította a kínai vakcinát? 

Éreznek-e felelősséget Gyurcsányék a DK-s politikus halála miatt?
Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Ahogy arról a lapunk már több alkalommal beszámolt, a Demokratikus Koalíció kistarcsai önkormányzati képviselője, a 71 éves Penz András március 20-án a közösségi oldalán tudatta, hogy pozitív lett a vírustesztje, négy nappal később pedig arról tájékoztatott, hogy a fővárosi Uzsoki Utcai Kórház koronavírusos betegeket ellátó osztályára került.

A koronavírus okozta megbetegedés szövődményeibe Penz március 26-án halt bele.

Korábbi, március 2-i bejegyzéséből ugyanakkor az is kiderült, hogy ő maga nem volt beoltva, felesége viszont élt a lehetőséggel, és beadatta magának a kínai vakcinát. A Magyar Nemzet információi alapján Penz András is kapott időpontot a kínai vakcinára, de a DK-s politikus nem élt a lehetőséggel, ráadásul ezt megelőzően, a közösségi médiában ő maga is kampányolt a kínai oltóanyag ellen.  Egyébként a felesége is megfertőződött koronavírussal, de mivel ő be volt oltva a kínai vakcinával, ezért nála csak enyhe tünetek jelentkeztek.

Ennek kapcsán megkereste az Origo a Demokratikus Koalíció sajtóosztályát.

Azt kérdezték, hogy éreznek-e felelősséget Penz András halála miatt, aki a párt álláspontját elfogadva elutasította a kínai vakcinát?

A kérdésre nem érkezett válasz.

Csütörtökön szintén megkérdezte az Origo a Gyurcsány Ferenc vezette párttól, hogy miért törölték Penz András korábbi, a kínai vakcinára vonatkozó oltásellenes posztjait és a koronavírus-fertőzésével kapcsolatos bejegyzéseit, illetve hogy a továbbiakban is fenntartják-e a keleti vakcinákra vonatkozó oltásellenes kampányukat.

A DK akkor sem reagált egyik kérdésre sem.

Kapcsolódó írásaink