Belföld

Gátlástalanul kampányol a Gyurcsány-párt

Nem árt emlékeztetni, hogy a baloldal soha nem volt oltáspárti: a Demokratikus Koalíció előbb a kínai vakcinával való oltakozás ellen, később pedig már egyenesen annak betiltásáért kampányolt.

Gátlástalanul kampányol a Gyurcsány-párt
Posztkádári mosolyduó. Gyurcsányné Dobrev Klára és férje, a bukott kormányfő
Fotó: MH

A DK oltásellenességét számos akció bizonyítja: idén januárban a párt petíciót indított, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet korábban nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség. „A magyar kormány láthatóan eldöntötte, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által ellenőrizetlen, engedély nélküli, bizonytalan hatékonyságú, kivizsgálatlan, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar tömegesen oltani Magyarországon. Ez nyilvánvalóan veszélyes és felelőtlen, ezzel a kormány nem csak emberéleteket sodorhat veszélybe, hanem még jobban alááshatja az oltásokba, vakcinákba vetett bizalmat” - írta a DK petíciójában január közepén. 

A Gyurcsány-párt politikusai nem elégedtek meg a petíciózással, sokan saját Facebook-oldalukon is lelkesen uszítottak a kínai oltóanyag ellen.

„Vérlázító, hogy miután a kínai vakcinát sem a magyar hatóságok, sem az Európai Unió nem engedélyezte, Orbánék azt egy rendelettel akarják ráerőltetni a magyarokra! A kínai vakcinát be kell tiltani” - ilyen felhívásokkal igyekeztek rábírni az embereket a petíció aláírására, aminek, a jelekből ítélve, nem volt olyan lelkes a fogadtatása, ahogyan azt Gyurcsányék remélték. 

Objektum doboz

Azt hihetnénk, hogy az idő múlásával és a járvány felfutásával párhuzamosan a DK-sok is jobb belátásra tértek. De nem: a DK egy Facebook-bejegyzésben követelte, hogy a párt irányítása alatt álló kerületekben „csak az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinával oltsanak”, s ennek érdekében a párt fővárosi polgármesterei sajtótájékoztatót is tartottak, ráadásul az értelmetlen kéréssel az Emberi Erőforrások Minisztériumához is fordultak.

Objektum doboz

A polgároknak persze több eszük volt, számukra az volt a lényeges, hogy van vakcina, amely megvédhet mindannyiunkat a gyilkos kórtól. A DK is érezhette, hogy vesztésre áll gyilkos kampányában, mert a párt egészségpolitikusa, Komáromi Zoltán február 24-én este az ATV ben tovább folytatta az oltásellenes kampányt. Emlékezetes, hogy amikor a műsorvezető felvetette, hogy a kormányzat szerint „bármilyen vakcina jobb, mint a betegség, és ezzel tényleg nehéz vitatkozni”, Komáromi közbevágott: „Én vitatkozok (...)” A műsorvezető emlékeztetett, hogy „Covidba idáig a világon meghalt két és fél millió ember, az oltásba még senki”, Komáromi ismét leszögezte, hogy ő ezt az állítást vitatja. Az alábbi linken 7:06-nál tekinthető meg ez a rész:

Objektum doboz

Az agitálásból persze a pártelnök sem maradt ki: március 11-én Gyurcsány arról posztolt, hogy mindenkit kér, oltassa be magát, „természetesen” az EU által jóváhagyott vakcinákkal, noha jól tudta, hogy azok nem érkeznek elegendő számba az országba.

Objektum doboz

A DK mindent megpróbált: olyan posztokkal riogatott, amelyek szerint „már a háziorvosok sem ajánlják a kínai vakcinát”, hogy „nem szabad az EU által nem engedélyezett kínai vakcinával oltani, mert az láthatóan csökkenti az oltási kedvet”

Mindez természetesen nem igaz, hiszen hazánk már az első helyen áll az Európai Unióban a lakosság átoltottságát illetően. Nyilvánvaló tehát, hogy hiába uszítottak Gyurcsányék az oltások ellen, a polgárok nem hallgattak a baloldalra.

Vérlázító a DK összes oltásellenes posztja

Alábbi galériánkban összegyűjtöttük a botrányos grafikákat és posztszövegeket, melyek egyértelműen bizonyítják, hogy a Gyurcsány-párt emberéletekkel játszik, hazudik és a vakcinák ellen manipulálja a lakosságot.

Vérlázítóak a DK oltásellenes posztjai
Vérlázítóak a DK oltásellenes posztjai
Fotó: DK

Kapcsolódó írásaink