Belföld

Eltűntek az oltásellenes bejegyzések az elhunyt DK-s politikus oldaláról

Törölték a közösségi médiából a néhai kistarcsai képviselő, Penz András betegségére utaló bejegyzéseket. Nem lehet már olvasni sem a pozitív koronavírustesztjéről, sem arról, hogy bekerült az Uzsoki Utcai Kórház koronavírusos betegeket ellátó osztályára.

Eltűntek az oltásellenes bejegyzések az elhunyt DK-s politikus oldaláról
Mivel Penz András veszélyeztetett korú volt, hamarabb jogosult lett volna oltásra
Fotó: Facebook/Penz András

A képviselő utolsó bejegyzése március 18-ai, a transpack.hu egy cikkét osztotta meg, azután már csak a halálhírét lehet olvasni a közösségi oldalán.

A betegeskedését alátámasztó posztok eltűntek. Nem lehet olvasni sem a pozitív koronavírustesztjéről, sem arról, hogy bekerült az Uzsoki Utcai Kórház koronavírusos betegeket ellátó osztályára.

A DK-s cenzorok a jelek szerint eltüntetik a Penz András betegségére utaló nyomokat  – fogalmaz a 888.hu.

A DK-s képviselő pártja oltásellenes nézeteit magáévá téve igen aktívan kampányolt a kínai Sinopharm vakcina ellen. Január 20-án meg is osztott egy ilyen petíciót, amelyben kérte követői támogatását. Később a vakcinák engedélyezési körülményeit firtatta.

Február 3-án a Covid-betegek számára ajánlott gyógyszerek ingyenessé tételét követelte. Február 24-én ismételten egy oltásellenes petíciót népszerűsített a szabad vakcinaválasztás jegyében. Továbbá kritizálta az átoltottságot is, erősítve azt az ellenzéki nézetet, mely szerint „a nem létező oltási terv miatt oltási káosz alakult ki”.

Nem sokkal betegsége előtt egy korrupciót sejtető cikket osztott meg a vakcina- és a lélegeztetőgép-beszerzés kapcsán, azt így kommentálva: „Most már értjük, miért is kellett politikai nyomást helyezni az OGYI-ra.”

A néhai képviselő meglátása szerint a kormány csupán üzleti érdekből engedélyezte hazánkban a Sinopharm vakcináját.

Feltételezések szerint a március 26-án elhunyt DK-s Penz András Pest megyei és kistarcsai önkormányzati képviselő saját pártja meggondolatlan oltásellenes kampányának áldozata lehet.

Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a Magyar Nemzet értesülései szerint Penz András már februárban megkapta az értesítést a koronavírus elleni védőoltás időpontjáról és helyéről, ám visszautasította a számára felajánlott Sinopharm-vakcinát. Ezt követően került kórházba, ahol az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.

A baloldali cenzúra ugyanakkor nem volt alapos: a Penz András halálhírét közlő egyik bejegyzés alól nem távolították el a kommentet, amelynek tanúsága szerint a képviselő feleségét beoltották koronavírus elleni vakcinával.

A baloldali cenzúra áldozata lehetett a szintén koronavírus-fertőzésben elhunyt Gyűrüs Károly tatai DK-s önkormányzati képviselő is. Dobrev Klára március 2-i látogatása során találkozott a képviselővel és Konczer Erikkel, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés baloldali frakcióvezetőjével. Gyűrüs készített róluk egy fotót, amelyet megosztott közösségi oldalán. A fényképen Dobrev és Konczer is maszk nélkül szerepel. Már Gyűrüs bejegyzése sem látható.

Kapcsolódó írásaink