Belföld

Kocsis Máté: Soros leoldotta a láncot az embereiről

Újabb támadás érte Kocsis Mátét, a Fidesz frakcióvezetőjét, ezúttal a Társaság a szabadságjogokért (TASZ) és a Telex részéről.

Kocsis Máté a minap a közösségi oldalán számolt be arról, hogy levelet kapott a TASZ-tól, amelynek tartalmát azért hozza nyilvánosságra, mert „fontos a transzparencia”.

A politikus szerint a levélben - amelyet minden parlamenti frakcióvezetőnek megküldtek - az „álcivil egylet” azt javasolta, hogy a hátrányosabb helyzetben lévők kapjanak nagyobb figyelmet az oltási rendben. Közöttük említették - írta a frakcióvezető - az egészségügyi dolgozókat, a koruk vagy egészségügyi állapotuk miatt nagyobb kockázatnak kitetteket és a migránsokat is.

Úgy fogalmazott: nem elég, hogy „néhány szerencsétlen brüsszeli bürokrata elszúrja a uniós vakcinabeszerzéseket”, nem elég, hogy emiatt nem érkezik elegendő oltóanyag, és a járvány kellős közepén „még Soros Gyuri bácsi is leoldja a láncot az itteni embereiről?”. Az a javaslatuk - tette hozzá -, hogy a migránsok kerüljenek a magyarok elé az oltási rendben.

Kocsis Máté bejegyzésében azt a kérdést tette fel: „Ezeknek sincs most jobb dolguk, tényleg? Migránsoknak segély, lakhatás, szavazati jog, most meg soron kívüli vakcina. Még valamit esetleg?”

Objektum doboz

A Fidesz frakcióvezetője szerint ez a mostani helyzetben nem szolidaritás, hanem provokáció.

Ennek a bejegyzésnek a kapcsán a Telex szerdán közzétette a TASZ reagálását: a Soros-párti szervezet azt állítja: Kocsis a levélből csak kiragadott részleteket posztolt. A TASZ most azt állítja, hogy „a magyarországi szegénytelepek és a hátrányos helyzetű települések lakóit segítő speciális járványügyi intézkedéseket javasolt”.

Kocsis Máté szerdai posztjában válaszképpen közölte:
„A TASZ pedig hiába nyávog, a Telex.hu újságírója pedig hiába ferdít és hiába mosdatja a Soros-féle álcivil szervezetet, ugyanis az teljesen elfogadhatatlan, hogy a migránsok előbb kapjanak oltást, mint a magyarok. Márpedig a TASZ a levelében ezt javasolta. Hát ne kapjanak” - írta a frakcióvezető, aki arra is emlékeztetett: egész Európában nálunk lett eddig beoltva a legtöbb ember, mert a kormány már az első pillanatban bátor és jó döntést hozott, amikor nem várt az ügyetlenkedő brüsszeli beszerzésre.

Objektum doboz

„Szégyen és bűn, amit a baloldal és a propagandasajtója hónapok óta művel” - szögezte le a frakcióvezető.

Kapcsolódó írásaink