Belföld

Fidesz: Reális a BKV szakszervezeteinek béremelési igénye

Reális a BKV szakszervezeteinek 6 százalékos béremelési igénye, amellyel a társaság reálbéreinek csökkenését kívánják elkerülni - mondta a Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerdán a Kossuth rádiónak nyilatkozva.

Fidesz: Reális a BKV szakszervezeteinek béremelési igénye
Meg lehetne találni azokat a forrásokat, amelyekből finanszírozni lehetne a BKV-dolgozók béremelését – fogalmazott Láng Zsolt (képünk illusztráció)
Fotó: MH/Katona László

Láng Zsolt nem tartja jó tárgyalási technikának, hogy a főváros nem is próbál forrást találni a BKV dolgozóinak követelésre, miközben „Karácsony Gergelyék és Gy. Németh Erzsébeték” ellenzékben „mindig vadul kiálltak a szakszervezetek mellett”, sőt néha irreális béremeléseket követeltek.

Kiemelte, a BKV Magyarország egyetlen olyan közlekedési vállalata, amelyet „a kormány direktben támogat” és minden évben 12 milliárd forintot kap a kabinettől. A 6 százalékos béremelés 8 milliárd forint kiadást jelent, vagyis kevesebbet, mint amit a kormány odaad támogatásként - tette hozzá a frakcióvezető.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, az elmúlt másfél évben „a fővárosnál számtalan helyen folyik ki a pénz”. Már az új városvezetés első költségvetésében „egy csomó területen jelentős visszavonások, visszavágások történtek, és akkor még nem volt pandémia” - húzta alá Láng Zsolt.

Úgy vélekedett, Budapesten meg lehetne találni azokat a forrásokat, amelyekből finanszírozni lehetne a BKV-dolgozók béremelését. Példaként említette, hogy Karácsony Gergely évi 1,3 milliárd forintot költ a külföldi turistákat célzó „reklámcégére”, miközben jelenleg leállt az idegenforgalom.

Láng Zsolt szólt arról is, a DK láthatóan „megpróbálja behúzni magához” a BKV-t és ezt „Draskovics Tiboron keresztül teszi”. A kasszakulcs azonban összességében a főpolgármesternél van, így ő felel a főváros stabilitásáért és költségvetéséért - mondta a politikus.

Kapcsolódó írásaink

Karácsony Gergely még téli álmát alussza

ĀBudapesten új időszámítás lépett életbe, mostantól minden esztendőben a főpolgármester határozza meg a tavasz kezdetét, idén ezt a megújuló Bubi kerékpáros rendszerhez időzítik

Sok pedagógus most jelentkezett az oltásra

ĀHorváth Péter: Mivel nehezebb dolguk volt távoktatásban a vizsgára készülőknek, a tételkészítő bizottságoktól azt kérem, méltányosan állítsák össze az érettségi feladatokat