Belföld

Szeretetcsomagok a most is nélkülözőknek

Karitász–ajándék

Még húsvét előtt szeretetcsomagot kapnak a nélkülözők – közölte a Katolikus Karitász. Március elején rendezték meg Tartós szeretet címmel a nagyböjti adománygyűjtő akciót, amelynek keretében templomokban, a Karitász egyházmegyei központjaiban és több gyűjtőponton fogadták a felajánlásokat.

A munkát nehezítette a járványhelyzet, több egyházmegyében ugyanis nem lehet a szentmisét személyes jelenléttel tartani. Az adományokból a Karitász-csoportok ajándékcsomagokat készítettek, amelyeket a látókörükben élő rászoruló családoknak, időseknek, hátrányos helyzetűeknek, egyedülállóknak juttatnak el. A nagyböjti akció során összegyűlt csaknem száz tonna élelmiszerből országosan több mint tizenkétezer család részesül.

„Sokan jelezték, hogy adományaikat személyesen nem tudták leadni, ezért online folytatjuk húsvét végéig a gyűjtést. A 1356-os adományvonal hívásával az adakozni akarók hívásonként ötszáz forinttal tudnak hozzájárulni a segítségnyújtásunkhoz. Szeretnénk még több rászoruló, hozzánk forduló embertársunkat támogatni, akik számára a mostani napok a munkahelyük elvesztése, a családjaikban történt megbetegedések miatt különösen nehezek” – mondta Écsy Gábor atya, a szervezet igazgatója.

Kapcsolódó írásaink