Belföld

Nem félne elutazni az olimpiára Kamuti Jenő

Vakcinainfó

Tavaly októberben megfertőzte a koronavírus Kamuti Jenőt, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnökét, aki egészségügyi dolgozóként négy héttel a betegsége után megkapta a védőoltást.

Nem félne elutazni az olimpiára Kamuti Jenő
Kamuti Jenő
Fotó: MH

„Csak az oltással lehet megállítani ezt a szörnyű, sok halálos áldozatot követelő világjárványt” – hangsúlyozta a MÁV Kórház nyugalmazott főorvosa, aki 83 évesen arra készül, hogy részt vesz a tokiói olimpián: „Bizakodó vagyok, az egész sportvilág akarja az olimpiát. A budapesti világkupán találkoztam a kardvívó Szilágyi Áronnal, aki már kétszer nyert olimpiai aranyérmet, de nagyon boldog, hogy újra ötkarikás játékokra készülhet. Amióta beoltottak, nem félek az utazástól, vívóként, majd sportvezetőként húsz nyári- és téli olimpián vehettem részt. Remélem, a huszonegyedik nyerő lesz, és sokszor hallhatom a magyar himnuszt Tokióban” – mondta Kamuti.

Egyetért a NOB elnökének újjáválasztott Thomas Bach gondolatával, miszerint az olimpia jelmondatát ki kell bővíteni: Gyorsabban, magasabbra, erősebben–együtt!

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom