Belföld

Fidesz: Fele ennyi idős se lenne beoltva, ha Gyurcsányékon múlt volna

Fele ennyi ember és idős se lenne beoltva, ha Gyurcsányékon múlt volna, mert a kormány vakcinabeszerzéseinek köszönhetően több vakcinával lehet oltani, mint más országokban - közölte a Fidesz szombaton.

Fidesz: Fele ennyi idős se lenne beoltva, ha Gyurcsányékon múlt volna
Gyurcsány és más baloldali politikusok folyamatosan hergelték az embereket az oltások ellen
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A kormánypárt közleményében arra reagált, hogy a DK szóvivője napközben kétségbeejtőnek nevezte, hogy továbbra sem fejeződött be az idősek oltása Magyarországon.

„Elképesztő, amit a baloldal művel. Kampányolnak az oltás ellen, lebeszélik az időseket az oltásról, támadják a vakcinabeszerzéseket, utána meg kiállnak prédikálni” - fogalmazott a Fidesz.

Kiemelték, Magyarország azért áll az uniós ranglista élmezőnyében, mert a kormány vakcinabeszerzéseinek köszönhetően több vakcinával tud oltani, mint más országok.

Ennek köszönhető, hogy már 1 millió 870 ezer ember be van oltva, 667 ezren már a második oltásukat is megkapták - fejtették ki, majd aláhúzták, a regisztrált 65 év felettiek közel háromnegyede már be van oltva, az oltásuk folyamatos, „azt egyedül csak az oltásellenes baloldal akadályozza”.
 

Kapcsolódó írásaink