Belföld

Vagyonkezelő: A fővárosnak kilenc hónapja volt rendezni a hajléktalankórház ügyét

A Fővárosi Önkormányzat kilenc hónapja tisztában van azzal, hogy a XIII. kerületi Szabolcs utcai kórház bérleti jogviszonya meg fog szűnni, mivel értesítést kapott erről - reagált a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. pénteken Karácsony Gergely főpolgármester aznapi bejegyzésére.

Karácsony Gergely azt írta a Facebookon, hogy az MNV egyoldalúan felmondta a bérleti szerződést a fővárosi önkormányzattal arra a Szabolcs utcai ingatlanra, amelyben a hajléktalan embereket ellátó kórházat működteti a főváros. A szerződést azért mondták fel, hogy a kórház helyére „központi költségvetési szervet” költöztessenek - tette hozzá.

Erre az MNV úgy reagált, a hat hónapos felmondási idő (2020. augusztus 30-tól 2021. február 27-ig) lejártát megelőzően, a főváros tétlensége miatt kialakult helyzet ideiglenes rendezése érdekében - különös tekintettel a járványidőszakra - februárban egy új, rövid távú, határozott idejű bérleti szerződést ajánlottak fel.

Ennek értelmében az ingatlanban való tartózkodás április 30-ig biztosított. Ezt a szerződési ajánlatot az MNV Zrt. aláírta és megküldte, a fővárostól viszont a mai napig válasz nem érkezett - írták.

„Budapest Főváros Önkormányzatának tehát az értesítéstől számítva mintegy 9 hónap állt rendelkezésére, hogy az ingatlanban folytatott egészségügyi szolgáltatás ellátását más módon szervezze meg” - tették hozzá.
 

Kapcsolódó írásaink