Belföld

Száraz Miklós György író már a második dózist is megkapta a Szputnyikból

Vakcinainfó

„Be vagyok oltva Szputnyikkal, a másodikat is megkaptam, kártyám is van már” – mondta el a Magyar Hírlap megkeresésére Száraz Miklós György Magyarország Babérkoszorúja díjas író.

Száraz Miklós György író már a második dózist is megkapta a Szputnyikból
Száraz Miklós György
Fotó: MH

Hangsúlyozta, ha nem oroszt, hanem kínait vagy bármelyik európait vagy amerikait kínálják, akkor is azonnal igent mondott volna. És nem csak azért, mert várja a vendéglők, kávézók, színházak, múzeumok, könyvtárak, kiállítások nyitását, a baráti összejöveteleket.

A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozatának könyvnívódíjával is kitüntetett író elsősorban a felnőtt – ám az oltáshoz egyelőre mégis túl fiatal – gyermekeit és mindannyiunk gyerekeit félti, valamint az időseinket.

Megjegyezte: nem érti az oltáselleneseket. Az űzötteket, pillangókergetőket, örök rettegőket érti, mert tudja, ők egy sajátos logikájú kaszt, remélhetőleg csupán egy kis csoport, elenyésző kisebbség. Az úgynevezett okos átlagembert nem érti, az állítólag egyszerű paraszti ésszel bírókat, hogy miért nem rohannak regisztrálni. Mindannyiunkért.

Kapcsolódó írásaink

Kárpáti Róbert: Bízni kell a háziorvosokban

Ā„Minden vakcina más és más, lehetnek esetleges mellékhatások, de ami a legfontosabb: mérsékelik a tüneteket, és nagymértékben csökkentik a koronavírus okozta súlyos állapotok előfordulását”

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom