Belföld

Niedermüllerék azért távolíttatnák el a Sisi-szobrot, mert azon egy magyar címer van

Kulturális rombolás

Határozottan ellenzi az erzsébetvárosi önkormányzat Fidesz frakciója, hogy eltávolítsák a Madách téren álló, Erzsébet királynét ábrázoló szobrot – számoltak be közösségi oldalukon, miután a Színes Erzsébetváros nevű, a gyurcsányista Niedermüller Péter által vezetett önkormányzatot támogató Facebook-oldal online szavazást indított a Sisi-szobor sorsáról.

Niedermüllerék azért távolíttatnák el a Sisi-szobrot, mert azon egy magyar címer van
Niedermüllerék azért távolíttatnák el a Sisi-szobrot,mert azon egy magyar címer van
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Kiemelendő, a VII. kerület névadójának emlékét őrző köztéri alkotás korábban nem volt a városrészben, a műalkotást R. Törley Mária szobrászművész készítette 2018-ban.

A Színes Erzsébetváros indoklásában azt írta, régi adósságukat törlesztik azzal, hogy tematizálták a szobor kérdését, mivel állítólag rendszeres lakossági megkereséseket kapnak – leginkább a külalak miatt. Az ügy valódi háttere inkább az lehet, hogy a szoboralakon egy magyar címer található, amit a jelek szerint nem tűrnek meg a baloldali vezetésű kerületben. A voksolás tegnapi állapota alapján megoszlanak a vélemények: 1200-an a műalkotás áthelyezése, ezren a maradása mellett szavaztak. A kommentszekcióban több kritikus hozzászólás van.

„Érdekes, se Lenin, se Sztálin ellen nem apelláltatok” – írta egy lakos. Mindenesetre a baloldali városvezetés érdekelt a provokációban. A DK-s polgármester például több mint egy éve nevezte a fehér, keresztény heteroszexuális férfiakat és nőket rémisztő képződményeknek, és a tavalyi büdzsében drasztikusan csökkentette a keresztény egyházak támogatását.

Kapcsolódó írásaink

Iroda a maffiahálózatnak

Ā„Niedermüller látszatpolgármester, aki teljesíti a keresztapa Gyurcsány Ferenc és a magyar költségvetést a vádirat szerint több mint hatmilliárd forinttal megcsapoló Czeglédy parancsait”

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom