Belföld

„A TASZ azt javasolta, hogy a migránsok is kapjanak elsőbbséget az oltásoknál”

A Fidesz frakcióvezetője úgy látja, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) azt javasolta, hogy a migránsok is kapjanak elsőbbséget a koronavírus-oltásoknál.

„A TASZ azt javasolta, hogy a migránsok is kapjanak elsőbbséget az oltásoknál”
George Soros
Fotó: AFP/HERBERT PFARRHOFER

Kocsis Máté pénteken a közösségi oldalán azt írta: levelet kapott a TASZ-tól, amelynek tartalmát azért hozza nyilvánosságra, mert „fontos a transzparencia”.

A politikus szerint a levélben - amelyet minden parlamenti frakcióvezetőnek megküldtek - az „álcivil egylet” azt javasolta, hogy a hátrányosabb helyzetben lévők kapjanak nagyobb figyelmet az oltási rendben. Közöttük említették - írta a frakcióvezető - az egészségügyi dolgozókat, a koruk vagy egészségügyi állapotuk miatt nagyobb kockázatnak kitetteket és a migránsokat is.

Úgy fogalmazott: nem elég, hogy „néhány szerencsétlen brüsszeli bürokrata elszúrja a uniós vakcinabeszerzéseket”, nem elég, hogy emiatt nem érkezik elegendő oltóanyag, és a járvány kellős közepén „még Soros Gyuri bácsi is leoldja a láncot az itteni embereiről?”. Az a javaslatuk - tette hozzá -, hogy a migránsok kerüljenek a magyarok elé az oltási rendben.

Kocsis Máté bejegyzésében azt a kérdést tette fel: „Ezeknek sincs most jobb dolguk, tényleg? Migránsoknak segély, lakhatás, szavazati jog, most meg soron kívüli vakcina. Még valamit esetleg?”

A Fidesz frakcióvezetője szerint ez a mostani helyzetben nem szolidaritás, hanem provokáció.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink