Belföld

Szabó Miklós: A nyájimmunitásig szükség van a korlátozó intézkedésekre

Vakcinainfó

„Arra számítok, hogy oltóanyagban nem lesz hiány, és remélem, az emberek belátják: a védekezés része, hogy beoltassák magukat” – mondta Szabó Miklós református orvos, a Semmelweis Egyetem docense, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának egészségügyi képviselője a Reformátusok lapjának adott interjúban.

Szabó Miklós: A nyájimmunitásig szükség van a korlátozó intézkedésekre
Szabó Miklós

Szerinte a járvány 2021-ben végig velünk lesz, de az oltás vállalásával sokat tehetünk, hogy már ne ez határozza meg az életünket.

Kifejtette, szükség van az újabb intézkedésekre, és reméli, hogy eljön a járvány azon szakasza, amikor már csak sporadikus esetekkel találkozunk, vagyis naponta néhány, enyhe lefolyású betegségről lesz csak tudomásunk. Ehhez azonban nyájimmunitás, legalább hatvan-hetvenszázalékos átoltottság kell – tette hozzá.

Az orvos szerint más oltásokhoz hasonlóan a Covid elleni vakcinától sem várható magzati károsodás.

Kapcsolódó írásaink

Kárpáti Róbert: Bízni kell a háziorvosokban

Ā„Minden vakcina más és más, lehetnek esetleges mellékhatások, de ami a legfontosabb: mérsékelik a tüneteket, és nagymértékben csökkentik a koronavírus okozta súlyos állapotok előfordulását”

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom