Belföld

Orbán Viktor a Veolia vezetőivel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök kedden délután a Karmelita kolostorban fogadta a francia Veolia cég Antoine Frérot elnök-vezérigazgató által vezetett delegációját - tudatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Orbán Viktor a Veolia vezetőivel tárgyalt
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és a francia Veolia cég delegációjának vezetője, Antoine Frérot elnök-vezérigazgató (j) beszélget a Karmelita kolostor teraszán
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fis

A Magyarországon a kormány stratégiai partnereként működő Veolia Európában és világszerte az energia-, víz- és hulladékágazat egyik kiemelkedő szereplője.

A magyar Veolia 50 hazai település létesítményeit, 85 állami és középületet, 63 egészségügyi és szociális intézményt és 57 ipari telephelyet lát el energiával, távhőszolgáltatóként 13 városban van jelen, a víz-üzletága pedig 2,2 millió magyar embert lát el. Antoine Frérot és Orbán Viktor keddi tárgyalásán a cég magyarországi terveiről és további erőmű-beruházásairól egyeztettek, de szóba kerültek a francia-magyar gazdasági kapcsolatok is.

Kapcsolódó írásaink